Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:02:12

Робоча зустріч з представниками туристичної галузі Чернігівської області

21.01.2019   08:39Агенцiя

18 січня в Департаменті культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації відбулась зустріч з представниками туристичної галузі Чернігівської області.

На зустрічі обговорювались такі важливі питання як: нові процентні ставки турзбору, підвищення тарифів на попереднє групове бронювання квитків, про календар основних туристичних подій Чернігівщини на 2019рік, про інформаційні тури для представників турбізнесу до нових турлокацій на території області, про організацію та проведення обласного конкурсу «Чернігівщина туристична: вибір року 2019», участь у виставкових заходах, нову інформаціно – презентаційну продукцію та ін.

З 1 січня 2019 року набули чинності зміни до Податкового кодексу України, внесені Законом України від 23.11.2018 р. № 2628-VIII. Зокрема, до статті 268 ПКУ, яка регулює порядок оподаткування туристичним збором. Механізм введення цього податку особливо цікавив представників закладів розміщення, адже у Податковому кодексі не визначені питання щодо роботи з корпоративними клієнтами, стосовно відстрочки оплати за гарантійними листами, як бути, якщо мешканець закладу розміщення селиться на півдоби, без ночівлі, чи повертати турзбір, якщо людина достроково виїжджає із закладу розміщення та багато інших. На ці та інші питання відповідав спеціаліст Головного управління ДФС у Чернігівській області. У зв’язку із тим, що поки не було роз’яснень Державної фіскальної служби України  з приводу механізму введення цього збору, присутні підтримали пропозицію щодо звернення до місцевих рад з проханням відтермінувати прийняття відповідних рішень щодо введення цього місцевого збору, принаймні, на перший квартал. Цей період потрібний і для відповідної організації бухгалтерської роботи. Також, враховуючи те, що серед туристів, які відвідують Чернігівщину, переважну більшість складають дитячі групи, групи із середнім достатком та сім’ї,  - прохати місцеві ради встановити туристичний збір для внутрішнього туриста на рівні 0, 25%, а для іноземного – 0,5% від рівня мінімальної заробітної плати. Адже підвищення турзбору значно збільшує вартість проживання, що негативно вплине на відвідання Чернігівської області туристами соціальних категорій. Лист до Державної фіскальної служби України із проханням пояснити механізм реалізації окремих питань щодо турзбору, які були озвучені під час зустрічі, також буде направлений Головним управлінням ДФС у Чернігівській області.

Також емоційно обумовлювалось питання щодо підвищення Укрзалізницею тарифів на попереднє групове бронювання квитків для юридичних і фізичних осіб. З 16.01.2019 вартість такої послуги становить 200 грн. за кожний квиток (до 32 грн. за попередніми нормами). Зросли і інші витрати: комунальний збір становитиме 22 грн. (був 16 грн.), вартість білизни – 50 грн. (було 30 грн.)

Присутні підтримали пропозицію щодо звернення до відповідних державних інстанцій щодо пояснень та обгрунтування вказаного підвищення послуг Укрзалізницею  та перегляду немотивованого підвищення тарифу на  попереднє групове бронювання квитків. Адже це суттєво збільшує вартість турів нашою державою та практично унеможливлює подорожі для бюджетних туристів.

Учасники зустрічі підтримали ініціативу проведення обласного турконкурсу у 2019 році та обумовили необхідність проведення промотурів до початку активного туристичного сезону або після нього. Питання стосовно участі у виставкових заходах будуть розглядатись окремо, за отримання відповідного запрошення.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини