Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:06:39

КП "Чернігівводоканал" інформує про хід реконструкції каналізаційного дюкеру через річку Стрижень

12.01.2019   09:51

У Чернігові на річці Стрижень нижче Красного мосту тривають масштабні земляні роботи, працює велика кількість будівельної техніки. Тут реконструюють каналізаційний дюкер через річку Стрижень, повідомляє інформаційна служба КП "Чернігівводоканал".

Проект має назву «Реконструкція каналізаційного дюкеру через річку Стрижень в районі каналізаційної насосної станції (КНС) №1 по вулиці Пушкіна, 1а в м. Чернігові» і передбачає прокладання 2 гілок поліетиленових труб із спеціальним захисним шаром довжиною 55 метрів.

Новий дюкер прокладають паралельно існуючому - на відстані 11 метрів. Як відомо, старий дюкер із стальних труб побудований у 1972 році, на даний час знаходиться в незадовільному стані. Його ймовірне руйнування могло спричинити цілу екологічну катастрофу. До того ж, під загрозою опинилося б водозабезпечення значної частини міста.

На початку січня 2019 року компанія-підрядник «УТБ-Інжинірінг» (визначена за результатами процедури закупівлі) вийшла на найважливіший етап виконання проекту – безпосереднє укладання поліетиленових труб діаметром 900 мм через річку Стрижень.

Зазначимо, що високі ґрунтові води суттєво ускладнили виконання проекту. До того ж, через те, що зварювання поліетиленових труб при мінусових температурах повітря неможливе, прогони труби було зварено заздалегідь. Таким чином будівельникам довелося укладати величезні ділянки труб довжиною понад 50 погонних метрів. Враховуючи, що це був перший досвід виконання подібних робіт, увесь процес проходив під пильним контролем замовника.

Завершення робіт намічено на першу половину цього року.

Нагадаємо, у грудні 2018 року КП "Чернігівводоканал" презентував напрямки роботи на 2019-2020 роки.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини