Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:14:47

Мешканці села Рівнопілля можуть вдихнути повітря на повні груди

22.12.2018   10:49

Суд дійшов висновку, що подальша експлуатація асфальтобетонного заводу в с. Рівнопілля Чернігівського району створює загрозу навколишньому природному середовищу, життю та здоров’ю людей.

Мешканці села Рівнопілля в Чернігівському районіможуть вдихнути повітря на повні груди. Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив позов Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, заборонив експлуатацію асфальтобетонного заводу ДС-158. Своєю діяльністю підприємство створило несприятливі умови проживання для громадян.Місцеві жителі скаржились на задимлення території населеного пункту, організовували протестні заходи на автомобільній трасі.

Реагуючи на скарги, Державна екологічна інспекція у Чернігівській областіпровела позапланову перевірку філії «Чернігівська ДЕД»ДП «Чернігівський облавтодор» ВАТ «Автомобільні дороги», до складу якої належить завод тавиявила, що застарілегазоочисне обладнанняасфальтобетоного заводу не відповідає сучасним вимогам екологічної безпеки, не забезпечує високоефективну очистку викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Внаслідок недотриманням стандартів  екологічної безпеки порушувалось право жителів с. Рівнопілляна безпечне для життя і здоров’я довкілля.

Підприємством не виконано припис Інспекції про зупинку діяльності та приведення газопилоочисного устаткування у відповідність до діючих нормативів. 

Ігнорування вимог органу державного нагляду (контролю) та протестів місцевої громади не залишилось для підприємства без наслідків. Суд надав правову оцінку обставинам справи, і дійшов висновку, що подальша експлуатація асфальтобетонного заводу створює загрозу навколишньому природному середовищу, життю та здоров’ю людей.

Такий результат став можливим завдяки активній позиції громадянта професійним діям екологів.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини