Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:08:22

Мешканці села Рівнопілля можуть вдихнути повітря на повні груди

22.12.2018   10:49

Суд дійшов висновку, що подальша експлуатація асфальтобетонного заводу в с. Рівнопілля Чернігівського району створює загрозу навколишньому природному середовищу, життю та здоров’ю людей.

Мешканці села Рівнопілля в Чернігівському районіможуть вдихнути повітря на повні груди. Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив позов Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, заборонив експлуатацію асфальтобетонного заводу ДС-158. Своєю діяльністю підприємство створило несприятливі умови проживання для громадян.Місцеві жителі скаржились на задимлення території населеного пункту, організовували протестні заходи на автомобільній трасі.

Реагуючи на скарги, Державна екологічна інспекція у Чернігівській областіпровела позапланову перевірку філії «Чернігівська ДЕД»ДП «Чернігівський облавтодор» ВАТ «Автомобільні дороги», до складу якої належить завод тавиявила, що застарілегазоочисне обладнанняасфальтобетоного заводу не відповідає сучасним вимогам екологічної безпеки, не забезпечує високоефективну очистку викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Внаслідок недотриманням стандартів  екологічної безпеки порушувалось право жителів с. Рівнопілляна безпечне для життя і здоров’я довкілля.

Підприємством не виконано припис Інспекції про зупинку діяльності та приведення газопилоочисного устаткування у відповідність до діючих нормативів. 

Ігнорування вимог органу державного нагляду (контролю) та протестів місцевої громади не залишилось для підприємства без наслідків. Суд надав правову оцінку обставинам справи, і дійшов висновку, що подальша експлуатація асфальтобетонного заводу створює загрозу навколишньому природному середовищу, життю та здоров’ю людей.

Такий результат став можливим завдяки активній позиції громадянта професійним діям екологів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини