Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:16:13

Подарунок під новий рік: на Прилуччині дитина-сирота отримає житло

21.12.2018   09:08

У Ладані Прилуцького району до кінця року мають придбати житло для дівчинки-сироти. Таке рішення погодила профільна комісія при Чернігівській облдержадміністрації.

Нагадаємо, на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа для Чернігівщини цьогоріч передбачено понад 16,4 мільйона гривень.

Наразі Бобровицька, Варвинська, Вертіївська, Кіптівська, Комарівська, Семенівська, Менська, Срібнянська ОТГ, а також Ріпкинська, Прилуцька, Талалаївська, Чернігівська, Бахмацька, Борзнянська, Сновська РДА, Прилуцька та Чернігівська міські ради придбали 27 помешкань для 28 осіб вказаної категорії. Також куплено житло для створення 4 дитячих будинків сімейного типу (двох – у Чернігові, по одному – у місті Новгород-Сіверському та Чернігівському районі). Днями мають бути придбані ще дві квартири.

Наступного року для області у державному бюджеті передбачено більше 25 мільйонів гривень.

— Приємно зазначити, що завдання на цей рік ми виконали. Звичайно, без складнощів не обійшлося. Проте така справа вартує всіх витрачених сил. Адже забезпечуючи житлом дітей-сиріт, ми даємо їм хоч і маленький, але старт для втілення своїх мрій у життя, — наголосила заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

До речі, вперше така субвенція, за ініціативи Президента України та Уряду, в розмірі 5,7 мільйона гривень надійшла в область минулого року. Це дозволило забезпечити соціальним житлом 13 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для них придбано три помешкання у Чернігові, по одному в Сосницькому районі та Козелецькій ОТГ.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.