Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:12:10

У навчальних центрах триває підготовка оперативного резерву першої черги

20.12.2018   08:55Агенцiя

Добігають кінця збори резервістів першої черги, що розпочались із введенням воєнного стану.

– Метою підготовки резервістів є відновлення навичок військовозобов’язаних, а також навчання гостродефіцитним спеціальностям для забезпечення військ професійно підготовленим персоналом, – зазначив сьогодні під час брифінгу у 169 навчальному центрі начальник Управління підготовки персоналу Головного управління підготовки Збройних Сил України полковник Микола Губінь.

Він повідомив, шо до восьми навчальних центрів Збройних Сил України направлено більше трьох тисяч військовозобов’язаних із усіх областей країни. Підготовку організовано за 42 військово-обліковими спеціальностями та більше ніж 120 різними спеціалізаціями (посадами).

З метою більш якісної підготовки резервістів начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України прийнято рішення щодо проведення військового стажування на первинних командних посадах у навчальних центрах до 250 курсантів вищих військових навчальних закладів.

– Спілкування з військовослужбовцями засвідчило, що серед них немає байдужих і всі готові захищати Батьківщину, – наголосив полковник Микола Губень. – Зазначене навчання забезпечує підтримання раніше набутих навичок, що дає можливість виконати не тільки поставлене завдання, але й зберегти своє життя. Для цього у програмах підготовки введено такі предмети навчання як безпека бою та виживання.

До речі, у кожній навчальній частині створено спеціалізовані смуги перешкод, на яких виконуються вправи із підвищеним фізичним та психологічним навантаженням, що враховують особливості ведення бойових дій для кожного виду (роду) військ.

Отримані резервістами навички є запорукою успішного виконання бойових завдань.

 
За інформацією Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини