Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:24:54

Політв’язні отримають листи підтримки з Чернігівщини

19.12.2018   08:50Агенцiя

Акція «#LetMyPeopleGo», приурочена до Дня Криму стартувала в Чернігівському обласному молодіжному центрі.

Першими долучитися до неї запросили учнівську та студентську молодь. З вітальним словом до зібрання звернулася директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш: «Молодь — це не майбутнє, це сьогодення. Саме сьогодні треба реалізовувати реформи, підтримувати один одного та демонструвати національну єдність».

Довідково: Кампанія LetMyPeopleGo була започаткована ініціативою «Євромайдан SOS» для захисту всіх ув’язнених за політичними мотивами громадян України в Росії та окупованому Криму. Мета — звільнення всіх людей зі списку LetMyPeopleGo та дотримання прав заручників Кремля.

Як повідомила керівник центру Ірина Сімонова, зібрані листи мають бути написані російською. Їх перевірятимуть відповідні служби. І десь близько за місяць повідомлення дійдуть до своїх адресатів.

Також в холі центру можна ознайомитися з тематичними стендами, які згодом разом з поштовою скринькою поїдуть районами області.

В експозиції чільне місце займає ілюстрована інформаційна довідка про Державний науково-випробувальний центр Збройних сил України. Військовий підрозділ раніше базувався в Криму, після анексії півострова переїхав до Чернігова.

Читати також: 85-у річницю утворення ДНВЦ ЗСУ відзначили в Чернігові

Опісля спілкування та написання листів охочі мали змогу  переглянути фільм «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова».


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.