Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:18:55

Зневага до Закону та безпеки: два п’яних водії – дві ДТП

10.12.2018   13:17Агенцiя

Протягом минулої ночі, з 9 на 10 грудня, в Чернігові сталося дві дорожньо-транспортних пригоди за участі водіїв, які під час керування перебували в стані алкогольного сп’яніння. На щастя, ніхто не постраждав.

Перша аварія сталася близько опівночі на площі Перемоги – легковик Renault рухався проспектом Перемоги у напрямку залізничного вокзалу, на заокругленні дороги водій, не вибравши безпечної швидкості, виїхав за межі проїжджої частини та наїхав на металеву огорожу, яка встановлена навколо площі, збивши кілька прольотів.

Екіпаж патрульної поліції, який прибув на місце ДТП, під час спілкування із 20-річним водієм Renault запідозрив, що той може перебувати в стані алкогольного сп’яніння. Поліцейські запропонували молодику пройти медичний огляд у встановленому Законом порядку, на що він погодився. Результат огляду виявився позитивним – водій п’яний.

Також правоохоронці з’ясували, що чоловік взагалі не має права на керування таким транспортним засобом, автомобіль йому не належить, ще й власник був не в курсі, де його авто і що з ним трапилося.

Патрульні склали на водія два адміністративних протоколи: за ст. 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння), ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд чи іншого майна) та винесли одну постанову за ч. 2 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Друга ДТП сталася на проспекті Миру буквально за кілька хвилин після першої. Тут механічних ушкоджень зазнали два легковики. Водій автомобіля Volvo, виїжджаючи з вулиці Мартина Небаби, не надав переваги автомобілю Audi, який рухався проспектом Миру в напрямку мікрорайону ЗАЗ, в результаті цього сталося зіткнення.

Під час оформлення ДТП та спілкування з її учасниками патрульні звернули увагу на наявні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння у водія Audi. Чоловік погодився на пропозицію поліцейських пройти медичний огляд. І в цьому випадку результат також виявився позитивним.

Патрульні склали протокол на водія Volvo за ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення - порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, а на водія Audi протокол за ст. 130 КУпАП – керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння.

В обох випадках ДТП долю водіїв вирішуватиме суд.


Патрульна поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини