Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:04:32

На Чернігівщині понад 79 тис. осіб з інвалідністю

03.12.2018   07:19Агенцiя

На початок 2018 року на Чернігівщині за адміністративними даними налічувалося понад 79 тис. осіб з інвалідністю, або 78осіб у розрахунку на 1000 населення (в Україні – 62).Близько 10 тис. із них було встановлено І групуінвалідності, 26 тис.– ІІ, 39 тис. – ІІІ,4 тис. – діти до 18 років.

Минулого року вперше визнано інвалідність майже в 4 тис. осіб, у кожного четвертого з них – у зв’язку з новоутвореннями, у кожного п’ятого – через хвороби системи кровообігу.

На 1 січня 2018 року пенсію за інвалідністю в органах Пенсійного фонду України отримували 43 тис. осіб. Середній розмір її, з урахуванням цільової грошової допомоги, становив 2113 грн.

Однією з надійних форм соціального захисту людей з особливими потребами є організація їх соціально-побутовогота медичного обслуговування  через мережу інтернатних установ, територіальних центрів та відділень соціальної допомоги.

В області діють 7 будинків-інтернатів для громадян похилого віку та дорослих з інвалідністю на 1764місця та 2 будинки-інтернати для дітей та молоді з інвалідністю на 247 місць.

У 2017 році 31 установа, що надає соціальні послуги, організувала побутову й медико-соціальну допомогу в умовах стаціонарного, тимчасового, денного перебування та вдома й обслуговувала 7,3 тис. осіб з обмеженими можливостями.


Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини