Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 02:54:22

Про вибір професії говорять з батьками

28.11.2018   09:27Агенцiя

Для учнівської молоді вибір професії – це важливий крок у доросле життя,коли не можна покладатися на випадковість. Завдання батьків - не нав'язувати підлітку вже готове рішення, а допомогти йому визначитися самому.

Саме на цьому наголошують фахівці служби зайнятості на профінформаційних семінарах для батьків, які проводяться у загальноосвітніх навчальних закладах. Загалом у поточному році в області відбулося 48 таких заходів, до участі в яких залучено 877 осіб.Батьки отримали інформацію, яка допоможе їх дітям зробити правильний вибір професії, в якій  вони зможуть успішно себе реалізувати.

Віднедавна на таких семінарах фахівці служби зайнятості презентують батькам старшокласників веб-базовану платформу для онлайн профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа»(http://myprofession.com.ua/).

За словами начальника відділу з організації профорієнтації Чернігівського обласного центру зайнятості Марини Кривопалої, створена вона з метою безкоштовного надання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі, тобто без відвідування центру зайнятості. Скористатися нею може кожен, у кого є потреба у виборі або зміні професії, оцінці власних здібностей та навичок.

Такою можливістю вже скористалось більше двохсот учнів, 60 з яких уже отримали комплексний звіт з рейтингом професій, які відповідають їхнім побажанням та можливостям.
                                                                                  
Світлана Шеремет

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини