Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:13:39

Ми пам’ятаємо! Ми – сильні! ФОТОрепортаж

24.11.2018   18:23

У Національній книзі пам’яті жертв Голодомору загальна кількість встановлених жертв на Новгород-Сіверщині – 585 осіб. Серед них 50 жителів Печенюгівської сільської ради.

У день, коли вся Україна і світ вшановують пам'ять загиблих від голоду, квіти та свічки до Пам’ятного Хреста в селі Печенюги принесла громада Новгород-Сіверського району. Вклонилися пам’яті упокоєних й представники обласної та районної влади.

Виступаючі акцентували, що жертвами Голодомору 1932-1933 років стали не лише мільйони українських селян, а й українство взагалі — українська ідея в цілому.

І сьогодні з держави, кордон з якою розташований неподалік, несуться твердження, що українського народу як такого — немає, мови української — немає, а значить і держави суверенної бути не повинно.

Тільки зараз українців уже не залякати. Це щоденно доводять наші військові, відбиваючи російську агресію в Луганській та Донецькій областях.

Екскурс болючими сторінками історії зробив представник Українського інституту національної пам’яті в області Сергій Бутко. Адже жорстокі уроки історії треба добре пам’ятати, щоб вони ніколи не повторилися знову.

Присутні вшанували пам’ять за загиблими хвилиною мовчання. Опісля громада схилила голови у заупокійній літії, яку відправив Архієпископ Чернігівський та Ніжинський – керуючий Чернігівською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату – Євстратій.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.