Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:55:20

Розслідування про корупцію чиновників ДП "Надра України" і "Чернігівнафтогазгеологія" завершено

24.11.2018   11:49Агенцiя

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили розслідування кримінального провадження за фактом корупції в Державному підприємстві "Надра України" і "Чернігівнафтогаз" і нанесенні 2188000 грн збитків, повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

У рамках цього виробництва затримано колишнього директора ДП "Надра України", головного інженера цього підприємства, директора приватної компанії і його заступника, п'ятеро працівників Прилуцької нафтогазорозвідувальної експедиції ДП "Надра України".

"Ці особи підозрюються в скоєнні злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України" - відзначають у повідомленні НАБУ в п'ятницю ввечері.

"Надра України" - в липні 2016 передали в оренду 248 бурильних труб вартістю 2188000 грн приватної компанії, яка відразу надала їх в суборенду іншій, пов'язаній з нею, структурі.

Остання повинна була повернути це обладнання в вересні 2016 року, але фактично цього не зробила. Хоча за паперами виглядало так, що бурильні труби ніби повернуті. Працівники склали підроблені документи про відбракування та переказ бурильного обладнання в лом чорних металів.

"Слідство має докази, які свідчать, що таким чином люди діяли з відома директора та головного інженера ДП "Надра України" "Чернігівнафтогазгеологія"- підсумували в НАБУ.

Кримінальне провадження проти чиновників ДП "Надра України" направлено до суду.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини