Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:57:35

Лікарі-травматологи опанували методику виконання складних операцій

23.11.2018   08:46Агенцiя

Лікарі травматологи-ортопеди Чернігівської міської лікарні №2 власними силами виконали надскладну операцію.

Сергій Тітов

Сергій Тітов

Прооперували 32-річного пацієнта, який потрапив у страшну ДТП. У чоловіка  було діагностовано вивих стегна із переломом вертлюгової впадини. Вивих – вправлено, втім спостерігалося значне зміщення вертлюгової западини. Пацієнта після дообстеження прооперували.

Хворий відновлюється: стає на милиці, знову починає ходити, займається посильними фізичними вправами, обсяг рухів збільшується. На перспективу, після загоєння рани, чоловік знаходитиметься під наглядом лікарів доти, допоки суглоб не відновиться.

– Удар прийшовся в коліно, коли людина сиділа в авто. Коліно було вивернуте. У результаті травми було зруйновано вертлюгову впадину тазової кістки. Під час операції була зафіксована та частина кістки, яка була суттєво зміщена. Операція тривала більше трьох годин. Пройшла вона вдало, хоча була й надскладною у виконанні, – розповідає лікар травматолог-ортопед Сергій Тітов.

Раніше при переломах вертлюгової западини, при вивихах стегна, при переломах тазу відділення залучало до операцій фахівців із Києва, тоді як лікарі травматологічного відділення лише асистували в таких надскладних випадках. Відтепер лікарями 2-ої міської лікарні цілком опановані методики зазначених  оперативних втручань, в той же час операційна укомплектована необхідним набором інструментів та імплантів.

Лікарі-травматологи зазначають, що дана патологія зустрічається досить часто. Відтепер рівень фаховості дозволяє вирішувати дані проблеми в умовах Чернігівської міської лікарні №2. Вартість витратних матеріалів на забезпечення оперативного втручання значно нижча в порівнянні зі столичними медзакладами. До 2-ої міської лікарні за медичною допомогою можуть звернутися як містяни, так і жителі інших регіонів. На сьогодні пацієнт має право самостійно обирати медичний заклад.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.