Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:49:34

Роботодавці Чернігівщини почали масово реєструвати найманих працівників – протягом жовтня оформлено більше 12 тисяч осіб

16.11.2018   08:44Агенцiя

В управлінні податків і зборів з фізичних осіб повідомили, що у жовтні 2018 року офіційно працевлаштовано більше 12 тисяч найманих осіб. Якщо порівняти з попередніми періодами, то це у 1,5 рази перевищує показник серпня поточного року.

Позитивна тенденція є результатом активізації заходів, що вживаються  органами ДФС спільно з працівниками Держпраці, Пенсійного фонду та іншими органами виконавчої влади і місцевого самоврядування щодо легалізації трудових відносин та заробітної плати.

Завдяки спільним зусиллям роботодавці поступово переконуються у доцільності своєчасного оформлення трудових відносин. На Чернігівщині найбільше найманих осіб працевлаштували роботодавці та фізичні особи-підприємці, що здійснюють  діяльність у сфері оптової та роздрібної торгівлі, надають послуги населенню.

Позитивній динаміці сприяють не тільки роз’яснювальні заходи, а й перевірочна робота. Під час перевірки одного з товариств Ніжинського району, яке займається виробництвом устаткуванням для машин сiльського та лiсового господарства, роботодавцями подані повідомлення про прийняття на роботу 17-ти найманих працівників. При перевірці підприємця, який здійснює діяльність у сфері будівництва, було встановлено, що 3 працівники виконували роботи без укладання трудового договору з роботодавцем. Порушення було виявлене у Чернігові.

Звертаємо увагу роботодавців, що фахівці ДФС спільно з іншими органами не лише виявляють факти нелегальної праці, а й контролюють терміни перебування особи у статусі офіційного оформленого працівника. На жаль, вже відомі випадки, коли в очікуванні перевірочних заходів, роботодавці оформлювали працівників. Але через незначний період робітника «звільняли». Проте, насправді робітник продовжував виконувати роботу вже у нелегальному статусі.   

Наголошуємо, що від таких дій втрачають не тільки бюджет та суспільство, але й громадяни, які погоджуються працювати нелегально, чим позбавляють себе страхового стажу та права на пенсію.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.