Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:40:06

Шахтарі Чернігівщини страйкують

15.11.2018   10:40Агенцiя

«Смолинський торфозавод» філії ДП «Чернігівторф» від вівторка, 14 листопада, офіційно страйкує. Шахтарі зупинили роботу підприємства через незаконно призначеного директора ДП «Чернігівторф», помічника одіозної парламентарки Ірини Геращенко, Іллю Рокоче.

Смолинські торф’яники приносять вибачення за вимушений простій перед керівниками соціальних установ, які опалюють свої приміщення найдоступнішим видом палива – торф’яними брикетами. Роботу підприємства трудівники обіцяють відновити як тільки Уряд виконає їхні вимоги.

Серед першочергових вимог – скасування незаконного наказу Міненерговугілля про призначення Ілля Рокоче директором ДП «Чернігівторф» та відставку директора концерну «Укрторф» Андрія Озерчука. Шахтарі зазначають, що за час керівництва
Озерчука всього за десять років було знищено 13 із 20-ти існуючих торфозаводів. Сьогодні на плаву тільки чотири – два з них в Чернігівській області. Три роки тому з подачі Озерчука на підприємство завели під виглядом інвесторів підприємство з російським корінням ТОВ «Терма Груп». Тоді трудовому колективу вдалося вигнати рейдерів і відновити роботу заводу, однак штучно створені керівництвом ТОВ «Терма Груп» борги заводчани гасять і до сьогодні.

Зауважимо, що напередодні страйку псевдо директор Ілля Рокоче разом із директором ДК «Укрторф» Адрієм Озерчуком намагались потрапити на Ірванцівський торфозавод (село Кути Семенівського району), звідки були прогнані трудовим колективом та громадою. Ірванцівський торфозавод підтримує вимоги смоленських торф’яників та готовий приєднатися до акцій протесту.


За інформацією Смолинського торфозаводу філії ДП «Чернігівторф»

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.