Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:57:15

Про забезпечення підтримки людей праці

15.11.2018   09:09Агенцiя

У цей складний для країни час, система загальнообов'язкового державного соціального страхування продовжує надійно забезпечувати підтримку працюючих громадян, що дозволяє їм та членам їх сімей отримувати матеріальне забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю та пологами, за наслідками нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.

Про це свідчать підсумки роботи управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області  за 9 місяців цьогороку.

Згідно наданих роботодавцями (страхувальниками) 22 755 заяв-розрахунків,видатки на всі види допомог, оплачених за рахунок коштів Фонду, склали 173,5 млн. грн., що на 50,6 млн. грн., або 41% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

В тому числі забезпечено виплату наступних видів допомоги: по тимчасовій непрацездатності - 126,0 млн. грн., що складає 72,6%, від суми всіх витрат на допомогу; по вагітності  та пологах -46,7 млн. грн., або 26,9% від всіх витрат та на поховання - 902,0 тис. грн., або 0,5%.

Станом на 1 жовтня відділеннями здійснювались щомісячні страхові виплати 3329  потерпілим на виробництві та членам їх сімей. З цієї кількості отримувачів виплат - 299 потерпілих є внутрішньо переміщеними особами, які продовжують отримувати страхові виплати на підконтрольній українській владі території.

Із загальної кількості потерпілих на виробництві в області обліковується 59 осіб з інвалідністю  I групи, 364 -  II групи, 1213 -  III  групи, загалом 1636 осіб з інвалідністю, що складає 52% від загальної кількості потерпілих, не визнано особами з інвалідністю - 1518 потерпілих на виробництві.

Застрахованим  особам потерпілим на виробництві та членам їх сімей виплачено - 55,3 млн. грн., в тому числі - 8,7 млн. грн. потерпілим - переселенцям. В порівнянні з цим же періодом 2017 року розмір виплачених страхових сум збільшився на 15,4 млн. грн.

Сума середньомісячного розміру страхової виплати на одного потерпілого на виробництві та особу, яка має на це право в разі смерті потерпілого станом на 1 жовтня в цілому по області становила 1845 грн., що на 543 грн. більше в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.
За рахунок коштів Фондунаправлено на відновлювальне лікування у реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладах 852застраховані особи.

Реабілітаційні послуги надавалися 35 санаторіями із висококваліфікованим медичним персоналом і потужною лікувальною базою курортів Трускавець, Моршин, Хмільник, Одеса, Бердянськ, Миргород, в місцевому санаторії «Остреч» та інших.

Питаннями відновлювального лікування, у співпраці з управлінням та відділеннями Фонду, займалися 36 лікувальних установ, зокрема, 3 обласні лікарні, 22 центральних районних та 7 міських, що дало змогу охопити соціальними послугами застрахованих осіб, які проживають і працюють в усіх без виключення регіонах Чернігівщини.

При цьому досягалася головна мета реабілітації - застраховані особи, які тимчасово не брали участі у виробничому процесі, у зв'язку із захворюванням, відновлювали свій стан і поверталися до роботи.
Крім того, на медико-соціальні послуги 369 потерпілим від трудового каліцтва та професійних захворювань витрачено майже 4,5 млн. грн. та проведено за рахунок коштів Фонду лікування 36 потерпілих, яким МСЕК визначена в цьому потреба на суму 76,4 тис. грн.

З метою залучення потерпілих на виробництві до активного  громадського життя, надання їм допомоги у психологічній, фізичній та соціальній  реабілітації, виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування  України проводилася VІ Всеукраїнська спартакіада серед потерпілих на виробництві «Сила духу». В обласних змаганнях взяли участь більше 120 чоловік.

Фінальні змагання були проведені у вересні цього року на базі спортивного комплексу «Юність» (м. Ужгород) з 6 видів спорту: армспорту, бомбаскету, гирьового спорту, дартсу, настільного тенісу, шахів.

Команда спортсменів нашої області зайняла 7 командне місце.
Реальні справи свідчать, що управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області відіграє значну роль в забезпеченні добробуту громадян і посідає важливе місце в соціальній інфраструктурі області та продовжує працювати над актуальними питаннями у сфері соціального страхування для забезпечення підтримки в складніжиттєві часи найбільш активної та працездатної частини населення Чернігівщини.


Володимир Нашиванько, начальник управління виконавчої дирекції Фондусоціального страхування України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини