Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:58:41

"Ялівщина" – зелене намисто Чернігова

07.11.2018   16:25

Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» є одним з найулюбленіших місць відпочинку жителів та гостей Чернігова. Парк має велике значення як осередок збереженої природи в міській зоні, відіграє значну гідрологічну, біологічну та екологічну роль. Є особливо цінним для підтримування біо- і ландшафтного розмаїття міста.

Тому проблема його збереження та підтримання у належному стані постійно з’являється на порядку денному влади та громадськості.

6 листопада, про це говорили на розширеному засіданні комітету Громадської ради з питань реалізації Програми «Зелене намисто Чернігівщини».

Заступник начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів Вадим Потапенко також взяв участь в обговоренні збереження парку, котрий розкинувся на пагорбах лівобережжя річки Стрижень (притока Десни).

Він поінформував присутніх про гідрологічні та водогосподарські характеристики даної річки, зосередив увагу на особливостях використання малих річок. Окремо зазначив про створення біля них водоохоронних зон, прибережних захисних смуг та про законодавчі обмеження, які діють на відповідній території.

Учасники засідання однозначно відмітили необхідність існування РЛП «Ялівщина» як зелених легень Чернігова та чарівного куточка природи.


Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.