Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:04:03

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

06.11.2018   09:04Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 5 листопада до 8:00 6 листопада 2018 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме:  1 дорожньо-транспортну пригоду та 5 пожеж. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.


Хід ліквідації  наслідків надзвичайної ситуації, яка пов’язана із пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території 6-го арсеналу біля смт Дружба Ічнянського району:

Протягом доби продовжувались заходи з ліквідації надзвичайної ситуації:

- піротехнічними підрозділами відпрацьовано 1 заявку та вилучено
1400 вибухонебезпечних предметів. Всього з початку робіт відпрацьовано 305 заявок, вилучено 30512 вибухонебезпечних предметів;

- робочими групами проводилися комісійні обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення (обстежено 9012 об'єктів із 9713 (92,7 %). За результатами обстежень визначено такими, що зруйновані - 4 будинки, пошкоджені - 291 будинок, квартири та інші капітальні споруди (не підлягають відновленню 16 будинків) у 25 населених пунктах. Продовжуються роботи з відновлення будівель.

В Ічнянській центральній районній лікарні перебуває 11 осіб, з них 3 дітей. Питання повернення цих осіб буде опрацьовано після відновлення їх помешкань.

Системи життєзабезпечення Ічнянського району працюють у штатному режимі.

До проведення робіт залучено зведений піротехнічний загін ДСНС України загальною чисельністю 150 чоловік особового складу та 50 одиниць техніки.

Роботи з ліквідації НС будуть продовжені 06 листопада.


Дорожньо-транспортні пригоди – 1 (за інформацією Управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області):

В с. Вертіївка Ніжинського району по вул. Миколаївській близько 18 год.   05 листопада водій автомобіля "ВАЗ 21011", перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, не справився з керуванням та здійснив зіткнення з мопедом "Mustang". Внаслідок пригоди водій мопеда отримав тілесні ушкодження.


Пожежі – 5, з них 4  пожежі в житловому секторі та 1 випадок заоряння сміття на площі 70 кв. м.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  8-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 9 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 8 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 05 листопада до 20 години 06 листопада очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці місцями слабкий туман. Вітер південно-східний 3-8 м/с. Температура вночі від 2° морозу до 3º тепла, вдень 8-13º тепла.
По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний 3-8 м/с. Температура вночі 0-2º тепла, вдень 10-12º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини