Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:56:32

За втручання прокурора у 4 рази збільшено орендну плату за використання 113 га земель водного фонду

06.11.2018   08:46

Прокуратурою області до господарського суду заявлено позов про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки водного фонду з розташованим на ній водним об’єктом.

Як встановлено, ще в 2005 році господарюючому суб’єкту на території Трисвятськослобідської сільської ради Чернігівського району надано в оренду земельну ділянку водного фонду загальною площею майже 113 га з розташованим на ній водним об’єктом площею 77,7 га для рибогосподарських потреб.

Приводом для звернення прокуратури до суду стало надання земельної ділянки водного фонду товариству згідно договору оренди від 09.11.2005 без проведення нормативно-грошової оцінки, внаслідок чого невірно розраховано розмір орендної плати, що зумовило недоотримання бюджетом коштів. 
   
Справа неодноразово розглядалася судами різних інстанцій.
   
Під час судового розгляду справи, за активної позиції прокурора відповідачем проведено нормативно-грошову оцінку земельної ділянки, яка склала майже 1,3 млн грн., з подальшим її затвердженням на сесії Чернігівської районної ради.

Як результат, до договору оренди земельної ділянки внесено відповідні зміни в частині нормативно грошової оцінки земельної ділянки та розміру орендної плати, який збільшено більш ніж в чотири рази.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини