Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:53:25

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

02.11.2018   16:31Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 1 листопада до 8:00 2 листопада 2018 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме:  4 пожежі, 3 виявлення і знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни та 1 іншу подію.


Хід ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка пов’язана із пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території 6-го арсеналу в смт Дружба Ічнянського району:

Протягом 01 листопада продовжувались заходи з ліквідації надзвичайної ситуації на території арсеналу боєприпасів в смт Дружба Ічнянського району.

Заявок до піротехнічних підрозділів за добу не надходило, вилучено 1863 вибухонебезпечні предмети. Всього з початку робіт відпрацьовано  301 заявку, вилучено 25493 вибухонебезпечних предметів.

Робочими групами проводилися комісійні обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення (обстежено 9012 об'єктів із 9713 (92,7 %). За результатами обстежень визначено такими, що зруйновані - 4 будинки, пошкоджені - 291 будинок, квартири та інші капітальні споруди (не підлягають відновленню 16 будинків) у 25 населених пунктах. Продовжуються роботи з відновлення будівель.

В Ічнянській ЦРЛ перебуває 15 осіб, з них 5 дітей. Питання повернення цих осіб буде опрацьовано після відновлення їх помешкань.

Системи життєзабезпечення Ічнянського району працюють у штатному режимі.

До проведення робіт залучено зведений піротехнічний загін ДСНС України загальною чисельністю 150 чоловік особового складу та 50 одиниць техніки.

Інші служби переведені на повсякденний режим функціонування.

Роботи з ліквідації НС будуть продовжені 2 жовтня.


Пожежі – 4, з них 2 пожежі на транспорті, 1 випадок загоряння сухої трави та сміття на площі 2 га та 1 іншу пожежу.


Інші події – 1:

1 листопада проводились роботи щодо пошуку громадянина Зуба С.В., 1977 року народження, який ймовірно потонув 31 жовтня в р. Дніпро біля с. Неданчичі Ріпкинського району. Загалом обстежено 2 км берегової лінії  р. Дніпро в районі залізничного мосту. Місцезнаходження громадянина Зуба С.В. не встановлено.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 3:

-  в лісосмузі біля  с. Бахмач Бахмацького району  об 11 год. 01 листопада виявлено 1 мінометну міну калібру 82 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 02 листопада групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області. 

- групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області об 11 год. 40 хв. 01 листопада знищено 1 артилерійський снаряд калібру 122 мм часів Другої світової війни, який 31 жовтня було виявлено на відкритій території біля смт Ріпки.

-  групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 16 год. 20 хв. 01 листопада знищено  1 артилерійський снаряд калібру 45 мм часів Другої світової війни, який  31 жовтня  було виявлено на відкритій території біля с. Полова Прилуцького району.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  9-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин –  12 мкр/год., Прилуки – 13 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 9 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 01  листопададо 20 години 02 листопада очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів, місцями слабкий туман. Вітер південно-східний 7-12 м/с. Температура вночі 3-8º тепла, вдень 8-13º тепла.
По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів. Вітер південно-східний 7-12 м/с. Температура вночі 5-7º тепла, вдень 10-12º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини