Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:37:22

Права і свободи людини та їх забезпечення в умовах несвободи

02.11.2018   09:07Агенцiя

За такою темою 1 листопада в залі пленарних засідань обласної ради розпочалася міжнародна науково-практична конференція за участю українських та білоруських експертів з пенітенціарних питань.

Відкриваючи спеціалізований форум, зорганізований Чернігівською Академією Державної пенітенціарної служби за сприяння обласної представницької влади, ректор навчального закладу Олексій Тогочинський привітав його учасників з початком обговорення важливих питань та запросив до вступного слова першого заступника голови обласної ради Валентина Мельничука.

-Як на мій погляд,- наголосив промовець звертаючись до присутніх, - дуже корисно, що головною метою нинішньої конференції є якраз актуальна тема забезпечення прав і свобод людини в умовах несвободи, вироблення пропозицій щодо удосконалення кримінально-виконавчого законодавства, напрямів роботи, спрямованих на формування в Україні цивілізованої пенітенціарної системи європейського зразка.

Керівник також висловив сподівання, що до цього форуму згодом приєднаються і фахівці з інших країн. Адже порушене питання є дуже важливим для облаштування громадсько-правових відносин у державах, які прагнуть збудувати демократичне суспільство, де права і свобода людини та їх забезпечення в умовах несвободи підтримуються законодавчо. На його думку, саме в демократичних суспільствах цьому сприяє колективне усвідомлення та дотримування правових відносин, що забезпечують як свободу, так і її обмеження у випадку порушення встановлених на державному рівні правил громадського співжиття.

Валентин Мельничук висловив сподівання, що нинішнє обговорення сприятиме закріпленню та поглибленню конструктивного діалогу у напрямі підвищення гарантій захисту прав і законних інтересів засуджених, формуванню нової генерації персоналу, здатного сприймати міжнародні стандарти пенітенціарної діяльності.

На завершення свого слова очільник подякував організаторам міжнародного науково-практичного форуму, відповідальність за проведення якого повністю взяв на свої плечі колектив Чернігівської Академії Державної пенітенціарної служби, а всім учасникам конференції побажав плідної роботи в секціях, миру, благополуччя та успіхів на стезі захисту прав та інтересів людини і суспільства.

Перед учасниками конференції також виступили член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юриспонденції Валентин Коваленко, суддя Конституційного Суду України Наталя Шаптала, директор Навчально-наукового інституту історії та філософії Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, кандидат історичних наук Юлія Подрєз, інші гості та учасники форуму.

В ході церемонії відкриття конференції були зроблені і вагомі кроки до розширення взаємовигідних зв'язків між Чернігівською Академією Державної пенітенціарної служби та Конституційним Судом України і Сумським державним педагогічним університетом імені А. С. Макаренка – укладено двосторонні договори про співпрацю. Окрім того, чернігівський пенітенціарний вуз підписав меморандуми про взаємодію з правових питань ще з трьома правозахисними громадськими організаціями.

А далі робота міжнародної конференції продовжилася в теренах Академії, де розгорілося обговорення головної теми порядку денного та інших профільних науково-практичних питань посекційно.

Сьогодні ж, ввечері будуть підбиті підсумки форуму та прийнято спеціальну резолюцію, а основні напрацювання та доповіді учасників конференції, як було зазначено, вийдуть у світ окремим науковим друкованим виданням.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.