Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:18:29

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

30.10.2018   09:06Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 29 жовтня до 8:00 30 жовтня 2018 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 12 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення, 5 дорожньо-транспортних пригод, 5 пожеж та 1 випадок знищення боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій загинула 1особа та 8 осіб постраждало.

Хід ліквідації  наслідків надзвичайної ситуації, яка пов’язана із пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території 6-го арсеналу в смт Дружба Ічнянського району:

Протягом 29 жовтня продовжувались заходи з ліквідації надзвичайної ситуації на території арсеналу боєприпасів в смт Дружба Ічнянського району:

піротехнічними підрозділами за добу відпрацьовано 2 заявки та вилучено
1187 вибухонебезпечних предметів. Всього з початку робіт відпрацьовано – 299 заявок, вилучено 21120 вибухонебезпечних предметів;

робочими групами проводилися комісійні обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення (обстежено 9012 об'єкти із 9713 (92,7 %). За результатами обстежень визначено такими, що зруйновані - 4 будинки,  пошкоджені - 291 будинок, квартири та інші капітальні споруди (не підлягають відновленню 16 будинків) у 25 населених пунктах. З початку робіт відновлено 150 будівель; 
в Ічнянській ЦРЛ перебуває 21 особа, з них 7 дітей. Питання повернення цих осіб буде опрацьовано після відновлення їх помешкань.

Системи життєзабезпечення Ічнянського району працюють у штатному режимі.

Загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

До проведення робіт залучено зведений піротехнічний загін ДСНС України загальною чисельністю 150 чоловік особового складу та 50 одиниць техніки.

Інші служби переведені на повсякденний режим функціонування.

Роботи з ліквідації НС будуть продовжені 30 жовтня.


Аварійні ситуації на системах життєзабезпечення
– 1:

За уточненою інформацією біля с. Калита Броварського району Київської області приблизно о 14 годині 27 жовтня під час проведення робіт щодо прокладання оптико-волоконного кабелю Інтернет-зв’язку фахівцями  ТОВ «Основа» було пошкоджено газопровід високого тиску діаметром 150 мм. Витоку газу немає. Внаслідок пошкодження поліетиленової труби газопроводу відключені від централізованого постачання газу 370 домогосподарств сіл Калитянське, Омелянів, Привітне Козелецького району.
На даний час вирішується питання щодо організації і фінансування аварійно-відновлювальних робіт з боку ПАТ «Чернігівгаз» та ТОВ «Основа».


Дорожньо-транспортні пригоди – 5:

- біля с. Красляни Прилуцького району о 06 год. 30 хв. 29 жовтня водій, керуючи автомобілем «OpelZafira», не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив зіткнення з придорожнім деревом. Внаслідок події водій автомобіля, 1985 року народження, від отриманих травм загинув на місці аварії;

- в м. Прилуки по вулиці Юрія Коптєва  близько 08 год. 29 жовтня водій, керуючи автомобілем «ВАЗ-2106», не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив зіткнення з автомобілем «ВАЗ-21063-06». Внаслідок пригоди обидва водії та пасажир автомобіля «ВАЗ-21063-06» отримали тілесні ушкодження та були доставлені до Прилуцької міської лікарні;

- на автодорозі Чернігів-Роїще (Чернігівський район) близько 13 год. 29 жовтня водій, керуючи автомобілем «Renault Master», не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з придорожнім деревом. Внаслідок пригоди пасажир автомобіля отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до травматологічного відділення Чернігівської міської лікарні №2;

- на 48 км автодороги Кіпти-Глухів-Бачівськ біля с. Вертіївка Ніжинського району о 19 год. 12 хв. 29 жовтня водій автомобіля «Skoda rapid», виконуючи маневр обгону, здійснив зіткнення з автомобілем «КАМАЗ–5502» з причепом. Внаслідок пригоди водій та два пасажира автомобіля «Skoda rapid» отримали тілесні ушкодження;

- в м. Чернігові на нерегульованому пішохідному переході поруч з перехрестям вулиць Кільцевої та Генерала Бєлова водій, керуючи автомобілем «KIA CEED», здійснив наїзд на неповнолітнього пішохода. Внаслідок пригоди пішохід,  2004 року народження, отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до травматологічного відділення Чернігівської обласної дитячої лікарні.


Пожежі в житловому секторі
– 5.


Знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 12 год. 30 хв. 30 жовтня знищено
1 артилерійський снаряд калібру 122 мм часів Другої світової війни, який було виявлено 28 жовтня на відкритій території біля с. Количівка Чернігівського району.

 
Інші повідомлення:


29 жовтня об 11 год. 36 хв. було знайдено мешканку с. Гай  Новгород-Сіверського району, 1932 року народження,  яка 28 жовтня зникла в лісовому масиві біля с. Гай Новгород-Сіверського району. До пошукових робіт було залучено 23 чоловіки та 14 одиниць техніки, з яких від У ДСНС в області - 5 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 10 мкр/год., Ніжин –  10 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 29 жовтня до 20 години 30 жовтня очікується хмарна погода з проясненнями, вночі місцями невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Вночі та вранці місцями слабкий туман. Вітер південно-східний 7-12 м/с. Температура вночі 7-12º тепла, вдень 12-17º тепла. По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, вночі невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Вітер південно-східний 7-12 м/с. Температура вночі 8-10º тепла, вдень 14-16º тепла.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини