Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:42:16

Прокуратура звернулася до суду з позовом про розірвання договору оренди земельної ділянки промислового призначення

25.10.2018   08:23

Рішенням господарського суду від 17.10.2018 задоволено в повному обсязі позов прокурора про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 3,2031 га вартістю 778 тис грн, яка знаходиться в смт. Березне Менського району.

Пред’явленню позову передувало вивчення прокурором стану законності у сфері земельних відносин, а також активна взаємодія з органом місцевого самоврядування.

Установлено, що у 2005 році між селищною радою та приватним багатопрофільним підприємством укладено договір оренди землі за цільовим призначенням – землі промисловості, строком на 49 років.
 
Упродовж тривалого часу підприємство використовувало земельну ділянку, яка належить до земель комунальної власності, однак орендну плату з 2008 року не сплачувало.

Завдяки реагуванню прокуратури на факт очевидного порушення законодавства договір оренди розірвано, земельну ділянку вартістю 778 тис грн повернуто у комунальну власність.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.