Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:09:12

Засідання круглого столу "Здоров’я жінки"

24.10.2018   11:40

23 жовтня у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання круглого столу «Здоров’я жінки».

Модератор заходу, голова Ніжинської міської громадської організації «Вероніка» Марина Борисенко подякувала всім присутнім за участь у круглому столі. В свою чергу до присутніх зі словами вдячності звернувся заступник міського голови Сергій Дзюба, який також подякував лікарю-онкологу Ніжинської центральної міської лікарні ім. Миколи Галицького Дмитру Хуторному за його роботу та позитивні відгуки від пацієнтів. Сергій Петрович наголосив, що міська влада тримає на контролі проблеми в галузі медицини та всіляко намагається сприяти їх вирішенню.

Дмитро Хуторний, лікар-онколог детально розповів про ситуацію із раком молочної залози у жінок, про жахливу статистику у світі і в Україні та про стан проблеми в м.Ніжині на захворювання раку молочної залози. Лікар наголосив, що жінки повинні самі слідкували за своїм здоров’ям та намагатися якомога частіше обстежуватися, задля запобігань різних захворювань, які можна вилікувати на початкових етапах захворювання.

До обговорення питання щодо раку молочної залози долучилися (РМЗ): лікар-терапевт Ольга Максимонько, лікар сімейної медицини Тетяна Белокобильська та лікар-гінеколог Алла Петренко, які проінформували учасників круглого столу про захворювання, обстеження здорового населення з метою виявлення РМЗ на ранній стадії, важливу роль сімейного лікаря у профілактиці РМЗ, а також про гінекологічні захворювання при патологічних захворюваннях молочних залоз. Кандидат педагогічних наук Антоніна Конончук розповіла про психологічні аспекти хвороби.

Наприкінці засідання учасники круглого столу переглянули відеоролик «Життя триває».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини