Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 09:32:59

Ухвалений склад басейнової ради Десни та верхнього Дніпра

23.10.2018   15:57Агенцiя

23 жовтня на зборах заінтересованих сторін остаточно ухвалений склад басейнової ради Десни та верхнього Дніпра, обрано голову, заступника та утворено секретаріат.

Засідання відбулося в Деснянському басейновому управлінні водних ресурсів. Головувала на зборах начальник управління Наталія Грудницька.

– Це надзвичайно важлива подія, вона дає впевненість, що реальні зміни у водній галузі відбуваються і кращі європейські практики поступово впроваджуються і в Україні, – наголосила Наталія Миколаївна.

Басейнова рада Десни та верхнього Дніпра затверджується Державним агентством водних ресурсів України у відповідності з Водним кодексом України для врахування інтересів усіх заінтересованих сторін у межах річкового басейну при впровадженні інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом.

– Я впевнений, що разом з новоствореною басейновою радою ми змінимо і відношення наших співгромадян до збереження водних об’єктів, закличемо населення до використання безфосфатної побутової хімії та раціонального використання водних ресурсів, – у своєму виступі наголосив заступник голови Держводагенства Павло Гвозденко.

Всього в засіданні взяло участь 29 осіб від Сумської, Чернігівської та Київської областей. Серед них: водокористувачі, науковці, громадські організації, що здійснюють свою діяльність в межах річкового басейну, органи виконавчої влади та інші зацікавлені особи.
Зборами було ухвалено Положення про басейнову раду, яке розроблено згідно наказу Міністерства екології та природних ресурсів України №23 від 26.01.2017 «Про затвердження Типового положення про басейнові ради».

Головою басейнової ради Десни та верхнього Дніпра одноголосним рішенням зборів обрано Арсена Дідура – заступника голови Чернігівської обласної ради. Його заступником обрано Наталію Грудницьку – начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів. Крім того, утворено секретаріат басейнової ради.

Засідання проводитимуть двічі на рік, наступне заплановане на перше півріччя 2019 року.

Збори пройшли плідно, в атмосфері однодумців та людей, які прагнуть працювати на результат.


Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.