Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:54:30

До уваги споживачів: як зростання ціни на газ вплине на вартість опалення у Чернігові

23.10.2018   13:02

19 жовтня Уряд України на екстреному засіданні підняв ціну на газ для населення на 23,5%. У заяві на урядовому порталі йдеться про те, що підвищення ціни - це вимушений крок. Адже однією з умов співпраці з Міжнародним валютним фондом є наближення ціни на газ для населення до ринкової.

Як відомо, вартість газу є складовою тарифів на теплопостачання. Аби надалі поставляти тепло в будинки безперебійно, генеруючим компаніям Чернігова доведеться коригувати тарифи на суму зростання ціни газу.

Інформацію щодо прогнозованих розрахунків збільшення вартості ціни за опалення надали в ПАТ "Облтеплокомуненерго" та КЕП «ЧЕРНІГІВСЬКА ТЕЦ» ТОВ фірми «ТЕХНОВА».

Так, внаслідок зростанні ціни на газі, підвищення вартості електроенергії та інших складових тарифу, ціна 1 гігакалорії для будинків, які обслуговує ПАТ "Облтеплокомуненерго", орієнтовно збільшиться з 1504 до 1824 грн – тобто на 21%. Що стосується КЕП «ЧЕРНІГІВСЬКА ТЕЦ» ТОВ фірми «ТЕХНОВА», то тут збільшення прогнозується на рівні до 10%, оскільки підприємство споживає й інші види палива, окрім природного газу.

Якщо не скоригувати тарифи відповідно до нових цін на газ, підприємства накопичуватимуть борги, їм зрештою перестануть відпускати газ, що може привести до відключення тепла в опалювальний період.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.