Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:35:18

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

23.10.2018   09:32Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 22 жовтня до 8:00 23 жовтня 2018 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 13 небезпечних подій, а саме:  1 дорожньо-транспортну пригоду, 11 пожеж та 1 випадок виявлення і знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій 1 особа  постраждала.


Хід ліквідації  надзвичайної ситуації, пов’язаної із пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території 6-го арсеналу в смт Дружба Ічнянського району:

Протягом 22 жовтня продовжувались заходи з ліквідації надзвичайної ситуації на території 6-го  арсеналу боєприпасів в смт Дружба Ічнянського району:
    авіація ДСНС не залучалась, всього з початку робіт здійснено 148 скидів води (836 т),
    утримувались в готовності пожежно-рятувальні розрахунки для забезпечення заправки водою пожежної техніки та водоймищ,  всього з початку робіт здійснено 272 заправки пожежних танків (2449 т води), 47 заправок колісної техніки (244 т води);
    проводилося наповнення пожежного водоймища (об'ємом 200 м. куб.) за допомогою пожежної насосної станції;
    для цілей пожежогасіння залучено пожежний потяг (використано  180 т води, з початку залучення – 1620 т води);
    пожежно-рятувальні підрозділи 2 рази залучалися на гасіння пожеж настилу в лісі на загальній площі 0,25 га поблизу с. Августівка. Всього з початку робіт ліквідовано 39 пожеж (1 на об'єкті, 9 у житловому секторі, 29 настилу в лісі);
    піротехнічними підрозділами за добу відпрацьовано 7 заявок та вилучено 1423 вибухонебезпечні предмети. Переважну більшість робіт проведено у 10-ти кілометровій зоні. Всього з початку робіт відпрацьовано 289 заявок, вилучено 11001 вибухонебезпечний  предмет;
    психологами ДСНС з початку робіт надано психологічну допомогу 3435 особам;
    робочими групами проводилися комісійні обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення (обстежено  8914 об'єктів із 9713 (91,7 %). За результатами обстежень визначено такими, які зруйновані - 4 будинки в с. Августівка, пошкоджені - 264 будинки, квартири та інші капітальні споруди у 25 населених пунктах;
    відновлено 122 будівлі в 21 населеному пункті. Протягом 22 жовтня  8 відновлювальними бригадами проводились роботи в с. Августівка, здійснено ремонт покрівель та остеклення вікон в 20 будинках;
    у 2-х медичних закладах (м. Ічня, смт Парафіївка) та Крупичпільскому відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання одиноких пристарілих громадян територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) УСЗР залишається 58 осіб,  з них 4 дітей;
    системи життєзабезпечення (газопостачання, електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок, водопостачання та водовідведення) Ічнянського району працюють у штатному режимі.
    Загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 400 осіб та  104 одиниці техніки, з яких від ДСНС – 212 осіб та 61 одиниця техніки.
Роботи з ліквідації НС будуть продовжені 23 жовтня.

Хід ліквідації надзвичайної ситуації природного характеру, яка пов’язана із захворюванням сільськогосподарських тварин на «Африканську чуму свиней:
В смт Козелець в приватному господарстві по провулку Фізкультурному, 6 20 жовтня стався падіж 2 голів свиней. З метою проведення дослідження на інфекційні хвороби були відібрані патологоанатомічні матеріали і направлені до Київського державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. Відповідно до результатів дослідження патологоанатомічного матеріалу Київським випробувальним центром державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (експертний висновок від 20 жовтня № 012051). встановлено діагноз - "Африканська чума свиней".
Протягом 22 жовтня було здійснено обхід 695 дворів, хворих свиней виявлено не було. Всього з початку робіт забито безкровним способом та утилізовано шляхом спалювання 35 голів свиней. 23 жовтня заплановано подальший обхід приватних господарств.


Дорожньо-транспортні пригоди – 1 (за інформацією Управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області):

В с. Товкачівка Прилуцького району  по вул. Миру  о 15 год. 30 хв. 22 жовтня  водій автомобіля " Toyota FJ Cruiser" здійснив наїзд на неповнолітнього пішохода,  2006 року народження. В результаті аварії пішохід отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до травматологічного відділення Прилуцької центральної міської лікарні.


Пожежі – 11, з них 2 пожежі в житловому секторі,  2 випадки загоряння торфу на площі 0,52 га, 5 випадків загоряння сухої трави та сміття на площі  8,605 га та 2 випадки загоряння настилу в лісі на площі 0,25 га.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області  о 16 год. 20 хв. 22 жовтня було знищено артилерійський снаряд калібру 100 мм часів Другої світової війни, який було виявлено о 08 год. 56 хв. 22 жовтня в с. Лупасове Корюківського району


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  9-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 9 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 13 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 22 жовтня до 20 години 23 жовтня очікується мінлива хмарність, вночі без опадів, вдень невеликий дощ. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура вночі від 1º морозу до 4º тепла, вдень 7-12º тепла.
По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, вночі без опадів, вдень невеликий дощ. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура вночі 0-2º тепла, вдень 8-10º тепла.
Пожежна небезпека в лісах області очікується 5 класу (надзвичайна пожежна небезпека).

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини