Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:15:41

Семінар у Батурині зібрав голів об’єднаних громад Чернігівщини

22.10.2018   09:45Агенцiя

Протягом двох днів, 18-19 жовтня, у Батурині проходив семінар «2019 – рік економічного зростання громад Чернігівщини». Захід організував Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Ірина Кудрик, директор Чернігівського ЦРМС, у своєму виступі говорила про виклики та перспективи реформи децентралізації на Чернігівщині, про очікувані новели бюджету 2019, про джерела фінансової спроможності, про ключовий ресурс - землю, управління нею і справляння плати за її використання до бюджетів громад.

Семінар став майданчиком обміну думками, досвідом та проблемами для керівників об’єднаних громад Чернігівщини.

Під час навчання голови громад  прослухали лекцію на тему «Інструменти збільшення дохідної бази громад», яку підготував Олександр Мельник, радник з місцевих фінансів Чернігівського ЦРМС. А Дмитро Зозуля, директор з розвитку SmartFarming, розповів про управління земельним банком громади та шляхи наповнення бюджету.

Керівникам громад Чернігівщини доводиться постійно вчитися, вивчати нові для себе галузі та ролі. Адже голова громади має бути компетентним практично у всіх сферах життя. А тому навчальні візити до сусідніх областей та європейських країн корисні та важливі, адже саме під час таких поїздок можна познайомитися із успішними практиками, які можна реалізувати на території громади або побачити оптимальне вирішення проблеми, або просто надихнутися і зробити краще «ніж у сусідів».

Учасники зустрічі обговорили враження, знання та навички, отримані під час міжнародних візитів, які були організовані у 2018 році Програмою «U-LEAD з Європою», Чернігівським Центром розвитку місцевого самоврядування та «Асоціацією ОТГ Чернігівщини». Під час обговорення мова йшла про Польщу, Австрію та Латвію.

Семінар проходив на території Батуринської громади, яка має унікальну історію, тут на невеликій території знаходиться багато історичних пам’яток та цікавих локації. Тут дійсно розвивається туризм і зароджується індустрія гостинності. І тому гості значну частину часу приділили вивченню успішних практик поєднання сучасності та історичної спадщини.


Чернігівський ЦРМС

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.