Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:36:50

Чернігівщину відвідала делегація Гомельського обласного об'єднання профспілок

08.10.2018   18:57Агенцiя

5 жовтня Чернігівщину відвідала делегація Гомельського обласного об'єднання профспілок. З цієї нагоди в приміщенні Навчально-методичного центру Федерації профспілкових організацій (ФПО) Чернігівської області була проведена зустріч на представницькому рівні.

На спільне засідання Президії були запрошені заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Романова та заступник голови Федерації профспілок України Євген Драп'ятий. В рамках заходу була проведена дискусія на тему «Профспілки Білорусі та України сьогодні. Роль профспілок у захисті соціально-економічних прав та інтересів трудящих».

За результатами зустрічі лідерами профспілкових об'єднань двох областей була підписана угода про співпрацю. Документ своїми підписами затвердили Ігор Москаленко (Чернігів, Україна) та Олексій Неверов (Гомель, Республіка Білорусь).

“Відстоювання соціальних гарантій, підвищення мінімальних зарплат і пенсій, прожиткового мінімуму. Ці питання турбують сьогодні профспілки, як і в усі роки історії їх існування. Саме на це буде спрямована подальша робота сторін. Головне — обмінятися досвідом у цьому напрямку і налагодити дружні взаємовідносини” — про це каже голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Ігор Москаленко.

Присутній заступник голови Федерації профспілок України Євген Драп'ятий, розповів про соціально-економічний стан працюючих напередодні Всесвітнього дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю. Також він озвучив вимоги, з якими профспілки підходять до проведення всеукраїнської акції протесту.

Учасники зустрічі провели дискусію щодо сучасних практики та методів організації навчання профспілкового активу в Україні та Білорусі. Директор Чернігівського НМЦ Тетяна Осадча розповіла про діяльність Центру, який протягом останніх років набув, дійсно, всеукраїнського статусу: “Наразі Чернігів є новатором в системі профспілкового навчання в Україні, першим впроваджуючи передові методики навчання, розробляючи актуальні теми тренінгів та залучаючи до навчання усі галузеві профспілки із Заходу до Сходу, від Півночі до Півдня нашої держави”.

До цієї розмови підключилася Larisa Rovchak — директор Департаменту профспілкового руху і зв'язків з громадськими організаціями Федерації профспілок України, яка зробила огляд системи профнавчання всієї країни.

Також білоруські гості розглянули можливості навчання в Чернігівському Навчально-методичному центрі профспілок і тепер мають бажання впроваджувати нові методики в свою діяльність. Як зазначив Олексій Неверов, такі заходи дозволяють обмінятися практичним досвідом та збагатити власний арсенал методів профспілкової боротьби.

Наприкінці насиченого дня білоруські гості мали змогу відвідати одне з провідних підприємств міста — Чернігівський Пивзавод САН ІнБев Україна, ознайомитися з діяльністю профспілкової організації, а також отримати враження від туристичного потенціалу Чернігівщини.


Федерація профспілкових організацій Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини