Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:03:08

Чиновниця, яка допустили систематичні катування та вбивство дитини намагається поновитися на роботі

08.10.2018   10:17

Колишній директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ніжинської РДА Олена Подпоріна, яку звільнили через резонансну справу, що трапилася в селі Мильники, намагається через суд поновитися на роботі.

Окрім того колишня чиновниця хоче стягнути з держави 10 тисяч гривень судового збору та відшкодування ймовірних втрат заробітної плати. Засідання у справі, як завжди, намагалися провести по-тихому, без зайвого шуму. Активісти «С14» побували В Ніжинському міськрайонному суді і переконалися – якби не присутність громадськості, справу завершили б вже на першому засіданні на користь скандальної чиновниці.

Судове засідання відбулося у форматі однойменного комічного стендапа «Рафік не винен». Склалося стійке враження, що Олену Подпоріну тут таки і канонізують – 22 нагороди і відзнаки! Особливо цинічним виглядали відзнаки за  акцію «100 днів без насилля». У той час як чиновниця бравадно звітувала «на гору» про те, що в Ніжинському районі все благополучно – у Мильниках нелюд-садист і мати-алкоголічка катували і морили голодом дві маленькі безневинні душі.

Найвагомішим аргументом захисту чиновниці було те, що її звільнили, не дочекавшись доки та вилежиться на лікарняному вигуляється у відпустці. І звільнили її за день раніше, ніж прийшов лист з області, яким рекомендували звільнити директорку центру. Представник голови РДА визнав, що Подпоріну звільнили не витримавши строків. Але цей факт аж ніяк не є реабілітуючим. Увесь судовий розгляд виглядав як фарс ф чиста формальність. Бо представники Ніжинської РДА навіть не зазначили того факту, що порушення були неодноразовими ,а систематичними і до Центру соціальних служб для молоді неодноразово зверталися з питання неналежного догляду за дітьми.

Невже Олена Подпоріна вважає нормальним, коли виснажені напівроздягнуті діти блукають кладовищем пізньої осені? Чи до неї не звертався з цим питанням сільських голова Мильників, який забирав дітей із кладовища? Чи не отримував від матері молотком по голові за те, що намагався вплинути на ситуацію? Невже начальниці уповноваженого органу не здалося ненормальним те, що діти мешкають в одній садибі з чоловіком, який неодноразово сидів у в’язниці, один раз – за зґвалтування матерів свого товариша? Чому Подпоріна не забрала дітей з родини, де погрожували соціальним працівникам і спускали на них сторожового пса? У той час, коли знущались та катували дітей, Олена Подпоріна вірить у версію матері-алкоголічки про те, що вони перебувають під наглядом професійної няні.

Жодної перевірки соціально-побутових умов! ЖОДНОЇ! Проте у звітах у – все гаразд! Гроші на дітей від держави справно надходять справно і регулярно, діти пухнуть з голоду, а кодло п’янствує і катує малечу.

Олені Подпоріній варто нагадати, що в забитої до смерті дівчинки були задавнені переломи рук та хребта, опіки статевих органів та рвані рани в області ротика, а кількість синців була незліченна. У старшої дівчинки було вирване волосся, опіки та безліч синців різної давності та розмірів. Натомість Олена Подпоріна в унісон із працівницею обласного центру ССМ, яка працює там декілька місяців, про те, що мати в дітей жодного разу не була помічена в стані алкогольного сп'яніння, що діти в неї були завжди охайні та доглянуті. І вони робили все можливе... А встановити місцезнаходження дітей самотужки два місяці не могли.

Суддя Ковальва акцентувала увагу на тому, що в рекомендаційному листі з рішенням спеціальної обласної комісії було записано те, що Подпоріну Олену Вікторівна звільнити з посади, але не за одинарний грубий проступок – і це є не вірним трактуванням, через яке голова РДА на власний розсуд вирішив звільнити підлеглу, порушивши цим закон та її трудові права. Сама ж суддя навіть не розглядала матеріали розслідування комісії, в яких чітко прописані службові порушення, що тягнуть не на цивільнину, а на кримінальну справу за службове недбальство, що призвело до тяжких наслідків.

У зв'язку з тим, що наступна справа у судді Ковальової була кримінальна і потребувала детального розгляду, то в засіданя перенесли на 16 жовня 10.00.

«С14» закликає всіх небайдужих ніжинців, не допустити поновлення горе-чиновниці на роботі і прийти до суду, щоб глянути у вічі людині, на якій лежить тягар відповідальності за стан справ у неблагополучних родинах!

 
За інформацією формації «С14»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини