Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:18:56

Судом визнано обгрунтованими вимоги прокурора щодо повернення у розпорядження держави 108 гідротехнічних споруд

08.10.2018   08:33Агенцiя

У межах реалізації представницьких повноважень регіональною прокуратурою виявлено факт незаконного використання приватним суб’єктом господарювання державного майна – 108 гідротехнічних споруд для здійснення промислового риборозведення.

Установлено, що у 2015 році між державним підприємством «Укрриба» та приватним підприємством укладено договір зберігання державного майна та додаткову угоду до нього, за якою зберігачу, тобто суб’єкту господарювання, надано право використання гідротехнічних споруд, що перебувають на балансі державного підприємства.

Оскаржуваний договір укладений з порушенням норм законодавства, зокрема Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та мав удаваний характер, оскільки фактично між сторонами виникли правовідносини з оренди державного майна.

Так, внаслідок дії зазначеного правочину доходи, отримані від використання у господарській діяльності гідротехнічних споруд, залишалися у приватного суб’єкта господарювання та не зверталися в дохід державного підприємства.

З метою поновлення прав держави на використання гідротехнічних споруд, прокуратурою області у травні 2018 року пред’явлено позов до господарського суду Чернігівської області про визнання договору зберігання недійсним.

Суд, дослідивши надані сторонами докази та пояснення по суті позову, визнав вимоги регіональної прокуратури обґрунтованими, а тому 03.10.2018 проголосив рішення про задоволення позову у повному обсязі.
 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.