Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:01:31

Відбулися обласні змагання з пожежно-прикладного спорту пам'яті ліквідатора аварії на ЧАЕС Анатолія Григоренка

08.10.2018   08:15Агенцiя

На спортивно-оздоровчому комплексі Управління ДСНС України у Чернігівській області відбулися обласні змагання з пожежно-прикладного спорту серед команд пожежно-рятувальних підрозділів. Вони проводяться щорічно та присвячені пам'яті померлого ліквідатора аварії на ЧАЕС Анатолія Григоренка.

Майже сотня вогнеборців із різних куточків Чернігівщини прибули, щоб показати свою професійну майстерність у видовищному, але досить важкому виді спорту.

Під час відкриття змагань до рятувальників, що прибули аби вибороти першість та перехідний кубок, звернувся заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Вячеслав Вернидуб, який у своєму виступі зазначив: «Ці змагання принесуть перемогу найсильнішим і будуть сприяти зростанню популярності пожежно-прикладного спорту серед молоді. Бажаю всім учасникам змагань по-справжньому чесної боротьби, спортивних успіхів і заслужених перемог. Нехай переможе найсильніший!».

Рятувальники змагались у трьох видах: підйомі по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху учбової башти, пожежній естафеті та бойовому розгортанні.

Найкращий результат в підйомі по штурмовій драбині показав представник 4-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Городня Сергій МіщенкоДмитро Биховець.

Один із найвидовищніших етапів змагань – бойове розгортання. У цьому командному виді учасники розгортають рукавну лінію від пожежної мотопомпи та пожежними стволами заливають спеціальні мішені. Все, як у реальних умовах під час гасіння пожеж, ліквідації аварій та надзвичайних ситуацій. Найкращий результат 54,18 сек. показала команда рятувальників 4-ї Державної пожежно-рятувальної частини з м. Городня.

За підсумками всіх видів змагань, перше місце та перехідний кубок Анатолія Григоренка виборола команда 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Чернігова, другою стала команда Аварійно-рятувального загону спецпризначення, третє місце у збірної Городнянського району. Переможцям, як в особистих, так і  командних заліках були вручені медалі, грамоти та цінні подарунки.

Після завершення змагань представники Управління ДСНС України у Чернігівській області привітали квітами Валентину Григоренко, дружину померлого ліквідатора, яка за певних сімейних обставин не змогла побувати на змаганнях.
                

УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини