Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:14:50

376 Ніжинський Покровський ярмарок

06.10.2018   21:48

4-7 жовтня у Ніжині відбувається святкування традиційного Покровського Ярмарку.

Освоєння торгових місць розпочалося ще з четверга. У цей день народні майстри та торговці різними групами товарів уже впевнено торгували по вул. Гоголя. У п`ятницю ярмарок поширився на вул. Батюка, вул. Московська  та вул. Шевченка і вже чітко вимальовувалась ідентифікація за сферами торгівлі.

Сьогодні о 10:00 годині на центральній площі міста відбулось урочисте відкриття 376 Ніжинського Покровського ярмарку  - під музику, танці та веселощі. Як завжди з іконою Покрови Пресвятої Богородиці по площі пройшов настоятель Свято Покровського храму м.Ніжина, протоієрей Михаїл Якубів, який освятив усіх святою водою та побажав миру, добра та Божого благословення.

А з головної сцени зі  щириими привітаннями до ніжинської громади та гостей ярмарку звернулись міський голова Анатолій Лінник, народний депутат України Олександр Кодола, заступник голови Чернігівської обласної ради Сергій Сергієнко, почесний громадянин Ніжина, голова ради ГО «Товариство «Чернігівське земляцтво»» Віктор Ткаченко,  голова Ради столичного Чернігівського земляцтва та ніжинець Олександр Харченко, депутат Ізмаїловської міської ради Сергій Лузанов. Запрошеними гостями ярмарку були: голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, почесні громадяни міста Ніжина Григорій Самойленко, Михайло Харчук, Сергій Чечин та Володимир Мамедов, експерт проекту Європейська ініціатива «Мери за економічне зростання» Павло Касьянов, командир корабельно-катерної групи місця дислокації Ізмаїла Одеського прикордонного загону капітан-лейтенант Сергій Головня, генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська, генеральний директор Національного заповідника «Глухів» Ірина Мірошник, генеральний деректор Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» Наталія Реброва і засновник благодійного фонду «Стрічка Надії» Олексій Кошовець.

Головним сюрпризом свята були подарунки від поважних гостей. Земляк Олександр Харченко, який вручив Анатолію Валерійовичу сертифікат на придбання медичного обладнання, а саме електрокардіографа для дитячого відділення міської лікарні за кошти, які були зібрані на благодійному Гоголівському пробігу. Засновник благодійного фонду «Стрічка Надії» Олексій Кошовець презентував ніжинцям карету швидкої допомоги для центральної міської лікарні ім.Миколи Галицького.

Покровський ярмарок, який щорічно проходить у місті став не лише своєрідним оглядом досягнень промислових підприємств, організацій, приватних фірм, виробів народних умільців, кращих зразків харчової промисловості, а й великим культурним святом. До ніжина завітало понад 50 майстрів з різних регіонів України від Заходу до Сходу.

Ввечері на учасників та гостей міста очікував святковий концерт за участі Народної артистки України Алла Кудлай та світлодіодне шоу.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.