Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:58:30

У Коропській громаді продовжують працювати над розробкою стратегічного плану

04.10.2018   09:09

Розробка стратегії розвитку громади – це кропіткий процес. Робота над документом включає в себе ряд етапів та кроків, і має враховувати думки жителів громади, наявні ресурси та можливості, передбачати загрози та підсилювати слабкі сторони.

Друге засідання робочої групи у Коропській об’єднаній громаді проводилося 2 жовтня. Модерував роботу групи Володимир Бойко, радник з регіонального розвитку Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

На початку засідання робочої групи, її учасники ознайомилися із результатами соціологічного дослідження якості життя та послуг, які отримують мешканці громади. Опитування проводилося в період із середини серпня до середини вересня цього року на території громади. Участь у ньому взяв 241 мешканець. Експерт презентував узагальнене ставлення жителів ОТГ до діяльності органів влади та місцевого самоврядування, місцевої екології, інфраструктури, можливостей для бізнесу, рівня культури, медицини, освіти тощо. Якість доріг респонденти прогнозовано оцінили дуже негативно, рівень безпеки, розвитку освіти, спорту – більше позитивно.

За словами Володимира Бойка, головний результат другого дня засідання: вдалося сформулювати проект стратегічного бачення розвитку. Поки що воно звучить так: «Коропська громада – це північно-східний край чернігівського Придесення, туристичний центр, де живуть здорові, соціально активні та гостинні люди. Розвинена сучасна громада з високотехнологічним агропромисловим виробництвом та розвинутою нешкідливою для навколишнього середовища промисловістю, сучасною інфраструктурою, з безпечними та комфортними умовами життя і відпочинку. Високорозвинена соціально зорієнтована громада, що сприяє розвитку особистості та бізнесу. Громада з поширеним органічним землеробством та переробкою, розвинутим багатофункціональним сільським господарством із підтримкою розвитку малого товаровиробника, доступними соціальними послугами, сучасними технологіями. Громада відкрита до діалогу та соціального партнерства».

Під час роботи в групах сформулювали цінності, яких дотримується більшість жителів Коропської громади. Основними були такі цінності як відданість традиціям, щирість, працьовитість, любов до рідного краю, фаховість.

Також під час засідання було проведено галузевий SWOT-аналіз у фокус-групах, визначили сильні та слабкі сторони розвитку громади, окреслили можливості та загрози, які можуть бути. Фактично проаналізували місцеву економіку, навколишнє середовище, адміністрацію громади, інфраструктуру та просторове планування і людський капітал.

На наступному засіданні, яке відбудеться наприкінці жовтні, члени робочої групи будуть працювати над стратегічними цілями, технічними завданнями та проектними ідеями.


Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини