Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:35:45

Даруючи дітям шанс на щастя: у Чернігові привітали прийомних батьків та усиновлювачів

29.09.2018   11:16Агенцiя

30 усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків та батьків-вихователів з усіх куточків області зібралися у стінах Молодіжного театру з нагоди Дня усиновлення.

Зі святом їх вітали заступник голови ОДА Наталія Романова та перший заступник голови облради Валентин Мельничук.

У свою чергу, прийомні батьки подякували за підтримку, що надають органи державної влади, а всім присутнім побажали терпіння, яке так необхідне, аби достукатися до дитини та завоювати її прихильність.

До слова, на Чернігівщині проживає 2010 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 93% з них охоплені сімейними формами виховання.
У сім’ях опікунів чи піклувальників проживають 1378 дітлахів. В області створено 200 прийомних сімей, в яких виховуються 328 дітей, та 26 дитячих будинків сімейного типу, де зростають 165 вихованців.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері захисту законних прав та інтересів дітей та з нагоди Дня усиновлення Подяку голови облдержадміністрації оголошено:
АНДРУШКО Галині Миколаївні — опікуну, смт Козелець;
БРАІЛКО Любові Володимирівні — піклувальнику, с. Березівка Талалаївського району;
БРУХОВЕЦЬКІЙ Любові Анатоліївні — піклувальнику, с. Веселе Куликівського району;
ВОЛОЩУК Валентині Вікторівні — прийомній матері, с. Озеряни Варвинського району;
ГОЛУБ Олені Сергіївні — усиновлювачу, с. Горобіївка Срібнянського району;
ЖЕЖЕЛЬ Катерині Федосівні — опікуну, с. Дігтярівка Новгород-Сіверського району;
ЗАЇЦІ Лілії Іванівні — прийомній матері, с. Дорогинка Ічнянського району;
КАРПЕНКО Олені Михайлівні — прийомній матері, смт Лосинівка Ніжинського району;
КИРИЛЕНКУ Олександру Васильовичу — прийомному батьку, м. Носівка;
КИРИЧЕНКО Аллі Іванівні — опікуну, смт Холми Корюківського району;
КЛЮЗКО Наталії Сергіївні — прийомній матері, м. Сновськ;
КОВАЛЬЧУК Оксані Валеріївні — прийомній матері, м. Бахмач;
КОЗИНЕЦЬ Тамарі Валеріївні — усиновлювачу, м. Ніжин;
КОНДРАТЕНКО Надії Миколаївні — опікуну, м. Новгород-Сіверський;
КОСІ Вірі Іванівні — опікуну, с. Макишин Городнянського району;
КУРНИЦЬКІЙ Ользі Василівні — прийомній матері, м. Мена;
ЛИТВЯКОВІЙ Людмилі Гаврилівні — опікуну, м. Чернігів;
МАРЧЕНКО Валентині Олексіївні — піклувальнику, м. Ніжин;
МОСТЕПАНУ Валентину Миколайовичу — прийомному батьку, с. Миколаївка Борзнянського району;
ОВЧАРУК Наталії Вікторівні — матері-вихователю, с. Піски Бобровицького району;
ПЕРЕХВАТОВІЙ Вірі Митрофанівні — піклувальнику, с. Кудрівка Сосницького району;
СТАРИКОВІЙ Наталії Євгеніївні — піклувальнику, смт Радуль Ріпкинського району;
СТЕПАНОВІЙ Любові Олександрівні — опікуну, м. Прилуки;
ТАРАСЕНКО Ніні Петрівні — прийомній матері, с. Малківка Прилуцького району;
ТРУШ Ніні Миколаївні — опікуну, с. Мрин Носівського району;
ФИЩЕНКО Надії Анатоліївні — опікуну, м. Чернігів;
ЦИГАНОК Світлані Василівні — матері-вихователю, смт Понорниця Коропського району;
ЧУБУ Сергію Миколайовичу — усиновлювачу, м. Чернігів;
ШАВОНІНІЙ Тетяні Петрівні — опікуну, м. Семенівка;
ШАТИРКО Анні Євгеніївні — матері-вихователю, с. Киїнка Чернігівського району;
КАРЕЦЬКІЙ Галині Володимирівні — головному спеціалісту Служби у справах дітей Сновської районної державної адміністрації;
КИСЛОМУ Євгену Борисовичу — головному спеціалісту Служби у справах дітей Коропської районної державної адміністрації.

Почесною грамотою облдержадміністрації нагороджено:
ЄРОФЄЄВУ Ларису Григорівну — начальника сектору профілактики правопорушень серед неповнолітніх Служби у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради;
ХОМЕНКА Олександра Володимировича — головного спеціаліста відділу захисту прав дитини та розвитку сімейних форм виховання Служби у справах дітей Чернігівської обласної державної адміністрації;
ЩЕРБАТУ Оксану Вікторівну — головного спеціаліста Служби у справах дітей Менської районної державної адміністрації.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, значний внесок у реалізацію державної політики із захисту законних прав і інтересів дітей та з нагоди Дня усиновлення Валентин Мельничук нагородив Почесною грамотою обласної ради з врученням нагрудного знака начальника Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Людмилу Зеленько, головного спеціаліста відділу захисту прав дитини та розвитку сімейних форм виховання Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Олену Гавриль, начальника Служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації Ларису Ященко. Подяку обласної ради оголошено завідувачу сектору опіки, піклування та сімейних форм виховання Служби у справах дітей Новозаводської районної у м.Чернігові ради Олені Ільєнко, головному спеціалісту сектору опіки, піклування, усиновлення та захисту майнових прав дітей Служби у справах дітей Деснянської районної у м.Чернігові ради Анатолію Сербу.

Після завершення офіційної частини учасники заходу сфотографувалися на пам'ять та взяли участь у проведенні флеш-мобу «Усиновлення – це любов назавжди» і переглянули виставу «Українське альфреско».

Урочисту атмосферу вшанування усиновлювачів створювали музичні композиції у виконанні артистів обласного молодіжного театру Інни Атрощенко та Олексія Биша, а також ансамблю бандуристів «Соколики».

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.