Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:10:56

Голова обласної ради зустрівся з медійниками головного телеканалу Республіки Білорусь

28.09.2018   09:32Агенцiя

26 вересня голова обласної ради Ігор Вдовенко зустрівся із журналістами знімальної групи Агентства телевізійних новин (АТН) Бєлтелерадіокомпанії.

Медійники головної дирекції АТН завітали на Чернігівщину аби підготувати репортаж про співпрацю прикордонних регіонів Республіки Білорусь та України у всіх сферах життя, який згодом буде представлено на Білорусько-Українському форумі регіонів, що проходитиме у місті Гомелі в жовтні поточного року.

Ігор Вдовенко від імені депутатського корпусу обласної ради привітав гостей на древній Чернігово-Сіверській землі та відзначив, що вже історично складені відносини між двома народами України і Республіки Білорусь не тільки продовжують розвиватися, але й набирають все більше нових конструктивних аспектів співпраці у всіх сферах.

Що ж стосується торгово-економічних відносин, то за словами очільника обласного представницького органу влади, тут спостерігається тенденція зростання рівня товарообміну. В основному експортуються текстильні матеріали, масла, жири, машинобудівні складові, папір, картон, добрива, нафтопереробні продукти та інше.

Неменш важливим фактором є те, що Білорусь слугує коридором транспортування товарів із України до країн Прибалтики, це актуально, оскільки Чернігівщина в основному аграрний регіон, де вирощуються мільйони тонн зернової, овочевої та іншої сільськогосподарської продукції, що має свій попит за кордоном.

Голова обласної ради акцентував увагу на транскордонному співробітництві, як основі взаємовідносин в рамках просування співпраці з країнами східної Європи. У минулому році було підписано угоду між Чернігівською обласною державною адміністрацією та Гомельським обласним виконавчим комітетом про співробітництво у сфері туризму. Окрім того, діє проект щодо транскордонної, гідрометеорологічної та екологічної системи моніторингу річки Дніпро, який реалізується Чернігівським національним технологічним університетом у партнерстві з Гомельським державним технологічним університетом.

Ігор Вдовенко також окреслив перспективи та можливі подальші напрямки співпраці з прикордонними територіями Білорусії, зокрема, у сфері охорони територіальної цілісності, торгово-економічних, культурно-туристичних та інших відносинах.

Голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери Сергій Журман у інтерв'ю журналісту Агентства телевізійних новин розповів про систему освіти в Україні, зокрема в школах на прикордонних територіях, їх оптимізацію та можливі шляхи покращання рівня навчального процесу в територіальних громадах.

Голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів Анатолій Хавило наголосив на необхідності подальшого розвитку торгових відносин із сусідньою державою, розповів про інвестиційну привабливість нашого регіону, сприятливі умови розширення ринку збуту продукції тощо.

Член постійної комісії з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин Людмила Андрієвська акцентувала увагу на економічній складовій співпраці сільськогосподарських підприємств Чернігівщини з підприємствами Білорусії.
 


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини