Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:23:27

Будувати успішний бізнес допомагає служба зайнятості

20.09.2018   08:22

Власниця єдиного в Носівці фітнес-центру «Nosiff» та відомого в місті салону краси «Цирюльня XXI ст.» Тамара Квасюк нещодавно отримала грант розміром 2,5 тис. євро (76 тис. гривень) від Міжнародної організації з міграції.

На цю суму їй було надано обладнання для фітнес-центру, зокрема сучасна бігова доріжка. Взяти участь у проекті жінці порадили в службі зайнятості. Саме з цією державною структурою підприємниця співпрацює вже не один рік.

Перші кроки в бізнесі Тамара Квасюк зробила 20 років тому. Заробляла гроші, роблячи людям манікюр. За цей час майже не затребувані на ринку послуг манікюрниці стали популярними майстрами нігтьового сервісу, і красиві та доглянуті руки перестали бути розкішшю, а стали неодмінною рисою закінченого образу сучасної людини. Чи-то завдяки щасливому збігу обставин, чи вірі в свої сили і бажанню змінити власне життя, а може все ж таки завдяки підприємницькій інтуїції, Тамарі Квасюк вчасно вдалося зайняти свою нішу в стрімко розвиваючій індустрії краси. Через десять років наполегливої праці вона відкрила власний салон краси, а згодом ще й фітнес-центр. Наразі ці два заклади користуються шаленою популярністю як серед жителів Носівського, так і Бобровицького районів.

Знаходити потрібних працівників підприємниці зазвичай допомагає Носівський районний центр зайнятості. Так, наприклад, за останні чотири роки завдяки службі зайнятості було укомплектовано 9 вакансій, це – перукарі - модельєри, фітнес-тренери, адміністратори. Наразі є потреба ще в фітнес-тренерах, перукарях, перукарях - візажистах, манікюрницях.

Саме від директора Носівського районного центру зайнятості Галини Красносільської підприємниця і дізналася про можливість отримання гранту на розвиток бізнесу. Спочатку сумнівалася, але в службі зайнятості переконали, що спробувати варто. Вона ризикнула і виграла.

«Грант не видається готівкою, а полягає в закупівлі обладнання, інструментів, меблів тощо, - говорить Тамара Квасюк. – Щоправда, в таких проектах важливіше не гроші, а стимул рухатися далі і відчуття, що ти не один, тебе підтримує багато людей».

Нагадаємо, проект «Зміцнення самозабезпечення внутрішньо переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні» реалізовувався Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, що діє через Німецький Банк Розвитку (KfW). Його мета: завдяки грантам на самозайнятість та мікропідприємництво надати змогу вимушеним переселенцям та місцевим мешканцям приймаючих громад розпочати новий або розширити наявний бізнес.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини