Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:12:30

Нові підходи у роботі служби зайнятості: від профілювання до соціального супроводу при працевлаштуванні

12.09.2018   10:20Агенцiя

Служба зайнятості застосовує нові підходи сприяння працевлаштуванню вразливих на ринку праці категорій населення, зокрема осіб передпенсійного віку, одиноких батьків з малолітніми дітьми, молоді без досвіду роботи, дітей-сиріт, людей з інвалідністю, колишніх ув’язнених, учасників бойових дій в ході антитерористичної операції тощо. Таких серед безробітних станом на 1 вересня налічувалося більше 40% і їм найважче знайти роботу.

руки

руки

За словами директора обласного центру зайнятості Лідії Падалки, метою нововведень є розширення спектру заходів взаємодії з безробітними з урахуванням їх індивідуальних характеристик, мотивації та потенціалу до працевлаштування. За допомогою профілювання у службі зайнятості вже на початкових етапах виявляють групи безробітних з високим ризиком довготривалого безробіття та надають їм саме ті оптимальні з огляду можливості працевлаштування послуги.

Однією з таких послуг є соціальний супровід при працевлаштуванні, що здійснюється за підходом кейс-менеджменту. Відтак безробітний не залишається наодинці зі своїми проблемами, а може розраховувати на тісну взаємодію з фахівцем служби зайнятості і не тільки. Останній допоможе оцінити ситуацію, розробити індивідуальний план роботи, а також за необхідності – залучить інші організації та фахівців до вирішення особистих та соціальних проблем клієнта, які стали на заваді його працевлаштуванню.

Так, в області з 15 тисяч зареєстрованих у поточному році безробітних профілювання пройшли 11,7 тисяч. З них майже 2 тисячі осіб вдалося оперативно працевлаштувати. А з 18 безробітних, які обслуговувалися за методом кейс-менеджменту, 12 знайшли роботу та мають супровід на новому місці роботи.

                                                                          
Світлана Шеремет

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини