Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:52:57

Військова прокуратура затримала злочинну озброєну групу наркоділків в погонах

10.09.2018   16:48Агенцiя

Вночі 8 вересня військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України безпосередньо після збуту психотропної речовини «амфетамін» у кількості 50 гр. затримано злочинну групу у складі двох військовослужбовців однієї з військових частин Збройних Сил України та цивільної особи.

Наркоділки в погонах закуповували наркотики в Києві, після чого поширювали їх серед військовослужбовців строкової та контрактної служби в навчальному центрі ЗСУ на Чернігівщині. Операцію сплановано та проведено за сприяння військового командування з метою викриття поширювачів наркотичних засобів.

Затримання проводилось спільно із слідчими Головного управління Національної поліції в Київській області та оперативними працівниками Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київськиій області.

Також протягом проведення негласних слідчих (розшукових) дій, військовою прокуратурою задокументовано факт продажу вищевказаними правопорушниками у період серпня – вересня 2018 року психотропної речовини «амфетамін» у кількості 100 гр.
Під час проведення обшуку місць проживання, а також транспортних засобів затриманих осіб, вилучено 97 патронів до автоматичної вогнепальної зброї, 15 одиниць вибухових пакетів, 11 димових шашок, 3 поліетиленові пакети з речовиною зовні схожою на наркотичний засіб «канабіс», а також психотропну речовину «амфетамін» у кількості 200 гр.

На даний час двом учасникам злочинного угрупування готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, а третьому їх спільнику - у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 та ч. 3 ст. 307 КК України. Також готується клопотання до суду про обрання відносно всіх підозрюваних запобіжного заходу у виді взяття під варту.


Довідково:
•    ч. 1 ст. 263 КК України, «Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років».
•    ч. 3 ст. 307 КК України, «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини, вчинені організованою групою, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах, або вчинені із залученням малолітнього або щодо малолітнього, - караються позбавленням волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна».



Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.