Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:59:24

Водії фур продовжують порушувати правила перевезення вантажу

01.09.2018   10:39Агенцiя

З метою збереження дорожнього покриття від передчасних руйнувань Службою автомобільних доріг у Чернігівській області спільно з Управлінням Укртрансбезпеки в Чернігівській області та Управлінням превентивної діяльності ГУНП у Чернігівській області проводиться контроль та перевірка вагових і габаритних параметрів транспортних засобів, що рухаються автомагістралями області.

Контроль за дотриманням водіями вантажівок правил перевезення вантажу на дорогах державного значення цьогоріч здійснюється за допомогою 4 пересувних комплексів габаритно-вагового контролю  Укртрансбезпеки та 1 ДП «Чернігівський облавтодор».

На сьогодні зберігається тенденція щодо перевищення великоваговими транспортними засобами нормативних вагових параметрів, що призводить до значної руйнації автомобільних доріг загального користування Чернігівської  області. Особливо в денний час, коли температура повітря перевищує 28 градусів.

З початку року працівниками Укртрансбезпеки зафіксовано понад три з половиною сотні випадків порушень норм перевезення вантажу. З них 70 виписаних квитанцій – за серпень 2018 року. Сума штрафів нарахованих за перевищення габаритно-вагових параметрів за серпень (станом на 29.08) складає 14353,45 євро. Усього ж з початку року – понад 50 тисяч євро, а за перевищення габаритних параметрів водіям виписано штрафів на суму майже 800 євро.

Також у серпні поточного року, зокрема з 21 по 30 число, на пересувному пункті вагового габаритного контролю ДП «Чернігівський облавтодор» було проведено зважування 246 вантажівок. У 14 випадках виявлено порушення правил перевезення вантажу. Сума нарахованих штрафів складає 2604,32 євро.

Спекотну погоду у Чернігівський області прогнозують синоптики і на початок осені: у вересні показники термометрів сягатимуть позначки 28-30 градусів. А отже, введене з 10 травня 2018 року обмеження для руху великовагових транспортних засобів на дорогах загального користування, на час високих температур повітря (більше 28 градусів), діятиме.  Нагадаємо: під час спеки вантажівкам масою понад 24 т та навантаженням на вісь 7 т з 10 год. 00 хв. до 22 год. 00 хв. заборонено рух дорогами загального користування державного значення Чернігівської області.

Також нагадуємо: на сьогодні нормативними документами передбачено перевезення вантажів із загальною масою (разом з масою транспортного засобу) – не більше 40 тонн.Для контейнеровозів – 44 тонни, для транспортних засобів, за встановленими Укравтодором та відповідними підрозділами МВС маршрутами – до 46 тонн. Крім того, вагові параметри контролюються і по навантаженню на вісі – для навантаження на одиночну вісь – 11 тонн, на здвоєну – 16 тонн, на строєну – 22 тонни.

Забороняється рух транспортних засобів з навантаженням на вісь понад 7 т або фактичною масою понад 24 т автомобільними дорогами загального користування місцевого значення.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини