Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:05:49

Бізнес любить сміливих та ініціативних

01.09.2018   10:07Агенцiя

Свого часу вони не злякалися стати на захист Батьківщини, а повернувшись із зони АТО до буденних справ, не спасували перед труднощами, вирішили знову ризикнути… і стали підприємцями, кардинально змінивши своє життя.

Цих 9 чоловіків із однією чарівною жінкою об’єднують спільні риси характеру – сміливість, рішучість, ініціативність, а ще – довіра до служби зайнятості. Адже протягом січня – липня 2018 року саме ці 10 громадян відкрили власну справу за її сприяння.

«Безробітним, які бажають стати підприємцями, надається консультаційна, правова та фінансова підтримка, - говорить начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню Чернігівського обласного центру зайнятості Олена Кульгейко. - Для них проводяться тематичні семінари, тренінги, профдіагностичні тестування на визначення підприємницького потенціалу, надаються індивідуальні профконсультації, а також допомога у визначенні бізнес-ідеї та складанні бізнес-плану. Підприємців-початківців служба зайнятості підтримує й матеріально, надаючи їм виплату допомоги по безробіттю одноразово для відкриття власної справи».

Колишні безробітні втілюють свої бізнес-ідеї в різних сферах діяльності: виробництві, сільському господарстві, торгівлі, наданні різноманітних видів послуг, зокрема ремонтних та транспортних.
Наприклад, цього року власну справу відкрив АТОшник з Чернігова Антон Муравейник. Наразі він директор науково-виробничого підприємства «Тейден», що виробляє засоби гігієни. Успішно працює і його побратим куликівець Андрій Кисіль. Наприкінці минулого року він звернувся до районного центру зайнятості за допомогою в працевлаштуванні. Оскільки підходящої роботи на ринку праці для нього не було, йому запропонували спробувати себе в підприємницькій діяльності й гарантували підтримку служби зайнятості. Тепер чоловік має в Куликівці власний спеціалізований магазин з продажу рибальських товарів.

Цікавою бізнес-ідеєю може похвалитися Прилуччина. Її жителька Наталія Черевко за сприяння служби зайнятості відкрила власну справу з виготовлення солодощів, а саме: зефіру та зефірної продукції з натуральних компонентів. Поступово звичайне жіноче захоплення кулінарією переросло в родинний бізнес. Смачна, запашна, оригінальна, а головне натуральна продукція без барвників та консервантів знайшла чимало поціновувачів. Її залюбки купують не лише в Прилуках, а й далеко за межами.

Отже, відкриваючи власну справу, завжди варто пам’ятати: універсальних рішень на всі випадки життя не існує. Дуже багато залежить від особистості, її наполегливості, кмітливості, працездатності.

Започаткувати, а головне, успішно вести свій бізнес – справа, звісно, важка й ризикована, але зазвичай цікава й прибуткова. У службі зайнятості кажуть: «Бізнес любить сміливих та ініціативних» і обіцяють психологічно підготувати людину до роботи, фінансово полегшити старт, дати всю можливу інформацію з різних аспектів підприємництва.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини