Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:42:45

До суду скеровано обвинувальний акт відносно чоловіка, який обвинувачується у зґвалтуванні неповнолітньої

30.08.2018   07:52

Під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні та вручено обвинувальний акт місцевому мешканцю, якого обвинувачують у насильницькому задоволенні статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства та погрозою його застосування щодо неповнолітньої та у статевих зносинах з неповнолітньою, тобто у вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 153 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 28.04.2018, близько «18» год. «00» хв., мешканець м. Чернігова, 1976 року, який починаючи з 1994 року 6 разів засуджувався за вчинення злочинів різного ступеню тяжкості, в тому числі останній раз у 2007 році за вчинення зґвалтування та грабежу, проїжджаючи на велосипеді неподалік садового товариства, що розташоване поблизу с. Полуботки Чернігівського району та області зустрів раніше незнайому йому неповнолітню потерпілу.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, направлений на задоволення статевої пристрасті, діючи повторно, схопив неповнолітню та потягнув до схилу узбіччя 150-го кілометру автодороги М-01 «Чернігів-Київ-Нові Яриловичі», поблизу с. Деснянка, Чернігівського району та області, де змусив потерпілу вступити з ним в статеві зносини неприроднім та природнім способом.

Намагаючись подало ати опір, який чинила під час зґвалтування потерпіла, підозрюваний застосовував до останньої фізичне насильство у вигляді умисного нанесення рукою ударів в область голови та смикання за волосся, а також погрожував ножем.

Чернігівська місцева прокуратури, реалізуючи повноваження публічного обвинувачення, у суді буде наполягати на призначенні обвинуваченому покарання у виді максимального строку позбавлення волі, передбаченого санкціями ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 153 КК України.

Наразі обвинувачений утримується у ДУ «Чернігівський слідчий ізолятор».


Чернігівська місцева прокуратура

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини