Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:27:13

У Качанівці урочисто замайорів Державний Прапор України

23.08.2018   14:56

Напередодні святкування 27-ї річниці незалежності нашої держави вся країна вшановує головний державний символ - Прапор України.

Урочистості з цієї нагоди відбулися й на Чернігівщині, зокрема у мальовничій Качанівці, що на Ічнянщині. Тут біля палацу Тарновських зібралися представники органів влади, громадськості, військові. Почесну місію — підняти святиню українського народу — виконала донька загиблого учасника антитерористичної операції, уродженця Ічнянщини Станіслава Кривоноса Олександра разом з курсантом Академії Державної пенітенціарної служби Владиславом Шепелем.

В.о. голови облдержадміністрації Юлія Свириденко: «Усі ми добре знаємо, яку велику ціну сплатив наш народ за право мати власні символи й закони, за суверенність нашої держави, за можливість самостійно вирішувати свою подальшу долю. Боротьба українців за волю й незалежність тривала протягом сторіч.

Не припиняється вона і зараз: сьогодні наші патріоти протистоять російській агресії під такими ж прапорами, під якими майже сто років тому дві українські республіки об’єдналися в єдину і соборну Україну.

За ці чотири роки завдяки мужності та героїзму наших воїнів, змінам у політиці держави та піднесенню патріотизму в суспільстві в цілому Україні вдалося відродити та зміцнити армію. Та все ж головною цінністю держави є не зброя чи техніка, а люди. Сміливі. Сильні духом і тілом. Вони вдень і вночі під ворожими обстрілами стоять на сторожі української державності. І рятують її ціною власного життя та здоров’я».

Світлу пам’ять усіх, хто віддав життя за рідну Україну, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Гарною традицією під час урочистостей до Дня незалежності та Дня Державного Прапора стало вручення паспортів громадянина України молодим людям. Цьогоріч перші документи 35 юнакам та дівчатам вручила начальник управління Державної міграційної служби України в області Ксенія Лук’янець.

- Сьогодні світ відкритий перед українцями. Користуючись безвізовим режимом, ви можете побувати у будь-якій країні ЄС і не тільки. Та куди б ви не поїхали, пам’ятайте: вас люблять і чекають тут, на вашій рідній Чернігівщині. Ви, ваш інтелект, таланти і вміння потрібні Україні, - звернулася до молоді Юлія Свириденко.

Учасників заходу своїми виступами радували солісти обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, а також духовий оркестр.

Принагідно в.о. голови ОДА Юлії Свириденко та перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук вручили почесні відзнаки.

Указом Президента України нагороджено орденом "За заслуги" ІІІ ступеня Нежиборця Володимира Валентиновича - члена правління громадської спілки "Всеукраїнська асоціація ветеранів Афганістану та антитерористичної операції",

присвоєно почесні звання:
"Заслужений працівник культури України" Чернявському Володимиру Миколайовичу - провідному методистові комунального закладу "Сосницький районний будинок культури";
"Заслужений працівник освіти України" Литвин Світлані Володимирівні - завідувачеві кафедри Чернігівського національного технологічного університету.

Подяку Прем'єр-міністра України оголошено Буняк Наталії Миколаївні — директорові Носівської селкційно-дослідної станції Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла Національної академії аграрних наук України.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини