Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:42:57

Працівниками податкової міліції викрито схему мінімізації митних платежів

22.08.2018   10:01Агенцiя

У рамках проведення операцій «Рубіж-2018» на території Чернігівської та Одеської областей співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області спільно з Головним оперативним управлінням ДФС України та під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області викрили схему мінімізації митних платежів.

Встановлено, що група мешканців Чернігова та Одеси, з метою сприяння суб’єктам реального сектору економіки в ухиленні від сплати податків та митних платежів, протягом 2017-2018 років налагодила схему розмитнення на території України товарів загального споживання, будівельних матеріалів, дверної та меблевої фурнітури за заниженою у 3 – 5 разів митною вартістю.

Група махінаторів підміняла оригінали документів, що містять інформацію про дійсну вартість товарів, на пакет документів, оформлених з використанням реквізитів підконтрольних нерезидентів та фіктивних суб’єктів господарювання та передавала до митного органу для оформлення.
Шкода, завдана державі протиправними діями учасників злочинної схеми, оцінюється у понад 30 млн. гривень.

У ході здійснення слідчо-оперативних заходів проведено 7 обшуків за місцями проживання, в офісних та складських приміщеннях, що використовувались ділками у незаконній діяльності.

За результатами обшуків вилучено понад 2 мільйони у гривневому еквіваленті (понад 76 тис. доларів США та 112 тис. грн.), печатки підконтрольних підприємств-нерезидентів та фіктивних суб’єктів господарювання, бланки з відтисками печаток, чорнові записи та інші документи, що підтверджують протиправну діяльність. Вилучено також незареєстровану вогнепальну зброя та боєприпаси, наркотичні засоби та розмитнені за підробними документами матеріальні цінності на суму близько 10 млн. гривень.

Наразі проводиться комплекс слідчих заходів, спрямованих на встановлення повного кола причетних осіб, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності та відшкодування завданих збитків.

 
Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.