Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:32:35

Гостинна Бахмаччина згуртувала всіх на традиційний Спасівський ярмарок

20.08.2018   10:31

У суботу, 18 серпня, в Бахмацькому міському парку культури та відпочинку відбувся Спасівський ярмарок, присвячений 27-й річниці Незалежності України.

Ярмаркове дійство було як завжди яскравим, насиченим та розмаїтим і розпочалось із урочистої презентації учасників заходу.

Зі святом бахмачан вітали заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, голова Бахмацької районної ради Віктор Міщук,голова Бахмацької райдержадміністрації Тетяна Неділько, Бахмацький міський голова Павло Шимко та інші гості свята.

У своєму виступі Валентин Мельничук відзначив, що Спасівський ярмарок на Бахмаччині, наповнений винятковим колоритом та історичною пам'яттю поколінь, став не лише візитівкою району, а й символом вірності традиціям предків і багатогранної спадщини українського народу.

Почесний гість також передав вітальну адресу від голови Чернігівської обласної ради Ігоря Вдовенка громаді Бахмаччини.

А тим часом ярмарок вирував, перетікаючи від одних торгових рядів до інших.

У містечку майстрів на учасників святковго дійства чекала презентація виробів народних майстрів не лише з Бахмаччини, а й з різних регіонів України, на всі смаки і за будь-яку ціну.

Поряд зі сценою розгорнулись прилавки із витворами із барвистих стрічок, яскравими вишиванками та рушниками.

На свято ПреображенняГосподнього нащадки славного земляка Петра Прокоповича традиційно відзначають День пасічника. У Бахмацькому районі багато послідовників видатного бджоляра. Тож спасівським медом із гречки та квітів можна було досхочу посмакувати та придбати.

Свою продукцію під час ярмарку представили приватні підприємці Бахмаччини, Чернігівщини та з інших областей України.

Окрасою велелюдного дійства стала виставка короваїв з цьогорічного врожаю.

У програмі Спасівського ярмарку було досить багато цікавих виставок та конкурсів.

З різних кінців ярмаркового майдану линули народні пісні у виконанні місцевих аматорів.

Дітлахів манили до себе каруселі, гойдалки, батути, дитячі атракціони, ігри та забави.

Надвечір бахмачан вітали гості свята – український синті-поп гурт «ВАН-ГОГ», виступ якого відбувся за сприяння директора ПСП «Пісківське», депутата Чернігівської обласної ради Валерія Колоші.


За інформацією Бахмацької районної ради

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини