Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:10:55

Концентрація забруднюючих речовин, які надходять до річки Стрижень із зливовими водами міста, перевищує норми гранично допустимих концентрацій

18.08.2018   10:27

Лабараторією моніторингу вод та ґрунтів Деснянського БУВР щомісячно здійснюється спостереження за станом поверхневих вод.

Днями спеціалістами лабораторії здійснено щомісячний відбір проб поверхневих вод на гідрохімічний контроль річки Стрижень в межах міста Чернігів (створ – 0,1 км від гирла).

Проби відібрані своєчасно і доставлені до лабораторії для проведення ряду гідрохімічних аналізів. По первинним ознакам вода у річках знаходиться в задовільному стані. Візуально вода чиста та прозора.

Результати аналізів показали, що концентрація забруднюючих речовин, які надходять до річки Стрижень із зливовими водами міста, перевищує норми гранично допустимих концентрацій (ГДК). Як наслідок такого антропогенного тиску в гирлі річки протягом серпня місяця спостерігалось перевищення по вмісту заліза загального та марганцю.

В порівнянні з минулим місяцем вміст заліза знизився до 0,17 мг/дм³ (перевищення ГДК у 1,7 разів, минулий місяць – 2,8), вміст марганцю підвищився до 0,052 мг/дм³ (перевищення ГДК у 5,2 рази, минулий місяць – 4,1). Вміст розчиненого у воді кисню склав 7,56 мгО₂/дм³ (у минулому місяці –7,21).

Крім того, взято щомісячний відбір проб поверхневих вод на гідрохімічний контроль в створах річок Десна та Білоус в межах міста Чернігів. Відібрані проби води на даний час досліджуються в лабораторії.

Контроль здійснюється згідно «Програми державного моніторингу довкілля в частині проведення лабораторією моніторингу вод та ґрунтів Деснянського БУВР радіологічних і гідрохімічних спостережень за станом поверхневих вод у контрольних створах на 2018 рік».


Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини