Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:49:56

В Чернігові пройшов Фінал ІІ Всеукраїнських змагань аварійних газових служб

11.08.2018   13:47Агенцiя

8 серпня на навчально-тренувальному полігоні ПАТ «Чернігівгаз» відбувся Фінал ІІ Всеукраїнських змагань аварійних служб газорозподільних компаній. Впродовж дня фахівці служби «104» з «Дніпропетровськгазу», «Хмельницькгазу» та Чернівцігазу» змагалися в професійній майстерності.

Подібні масштабні змагання на чернігівському полігоні проводяться вперше. Готуючись до фіналу, «Чернігівгаз» переобладнав полігон, додавши траси поліетиленових труб, додатковий приямок і імітацію житлового будинку зі встановленим газовим обладнанням.

Організаторами першості виступили група компаній РГК та «Укргазпрофспілка». До цього у трьох регіонах – Центральному, Східному та Західному пройшли проміжні тури. Загалом в змаганнях взяли участь 22 газорозподільні компанії України. Три найсильніші вийшли в фінал.

За аналогією з півфіналом бригади аварійників оцінювалися по шістьом дисциплінам, в ході яких перевірялися володіння практичними навичками та злагодженість дій команди при локалізації аварійних ситуацій, знання теорії, вміння користуватися спецзасобами, приладами, тощо. Окрім того, комісія ретельно оглядала рівень матеріального оснащення, наявність документації та технічних стан спецавтомобілів.

Згідно жеребкування, команді з Чернівців випало першими показати вправність на практиці, яка є найскладнішим етапом конкурсу. Учасникам потрібно було за 60 хвилин виявити всі витоки на надземному газопроводі і обладнанні, відшукати та локалізувати пориви на підземному сталевому та поліетиленовому газогонах. Ще одне завдання - потушити пожежу в приямку з подальшим усуненням витоку.

«Всі бригади знаходяться в рівних умовах. В практичній частині конкурсу, де головне оперативно і, дотримуючись всіх регламентних дій, усунути аварію, завдання також однакові. До того ж на полігоні все відбувається як в реальному житті. Витоки газу справжні. Це дозволяє максимально оцінити готовність команди впоратися з будь якою непередбачуваною ситуацією», - зазначив головний інженер «Чернігівгазу» Євгеній Денисенко.

Газовики впевнені, що такі змагання вкрай необхідні, адже дають нагоду черговий раз перевірити свою фаховість і замислитись, наскільки ж безпека споживачів залежить від їх майстерності. До моменту заїзду на полігон, жоден конкурсант не бачив ані розташування складових газорозподільної мережі, ані схеми газопроводів. Це дає гарну нагоду оцінити підготовку та випробувати сили на дещо іншому обладнанні, перейняти нові методи роботи у колег з інших облгазів.

«Від професійних навичок членів аварійної служби часто залежить життя та здоров’я людей. Тому дуже важливо, щоб бригада «104» у критичних нештатних ситуаціях не розгубилася та локалізувала аварію у найкоротший термін. Конкурс служб «104» є особливо корисним для молодих спеціалістів, адже, всі практичні заняття відбуваються в реальних умовах і на справжньому обладнанні» - розповідає член конкурсної комісії – експерт з ПАТ «Дніпропетровськгаз» Сергій Круковець.

Показавши високу оперативність та якість роботи в екстрених ситуаціях, звання кращої аварійної бригади виборола команда ПАТ «Чернівцігаз» з результатом 425,5 балів із 461 можливих. На другу сходинку піднялися аварійники з «Дніпропетровськгазу», а бронзу отримала бригада «Хмельницькгазу».


ПАТ «Чернігівгаз»

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини