Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:14:28

Що позначають кольори бруківки на тротуарах, де проходить капремонт?

11.08.2018   09:04

Як уже встигли помітити чернігівці, на тротуарах, що капітально ремонтуються в цьому році, укладається кольорова безшовна плитка, яка зручна, і для велосипедистів, і для пішоходів. Що ж означають її кольори – пояснюємо далі.

Червоний. – Цим кольором позначаються велодоріжки.

❕Білий. – Це колір дорожньої розмітки. Бруківкою такого кольору відмежовують велодоріжку від інших зон.

Світло-сірий. – Цим кольором позначена транзитна, тобто пішохідна, зона.

Чорний. – Бруківкою найтемнішого кольору позначені острівці безпеки, зони зупинок та перехідні зони, де не має бути небезпеки наїзду велосипеду.


Також під час капремонтів біля переходів, що перетинають проїжджу частину, а також біля зупинок громадського транспорту, укладається тактильна плитка жовтого 🔔 кольору, що підвищить безпеку пересування людей з проблемами зору.

Чотири кольори – червоний, білий, світло-сірий та чорний – використовуються на ділянках тротуарів, де влаштовуються велодоріжки. Це, наприклад, вул. Рокоссовського. У випадках, коли на тротуарі велодоріжки не передбачені, то використовуються лише два кольори – світло-сірий та чорний.

Звичайно, спершу призначення цих кольорів, окрім хіба-що червоного, може бути не для всіх зрозумілим. Та, є сподівання, що згодом їх сприйняття стане інтуїтивним, що значно позначиться на культурі пересування тротуарами і звичайно «потягне» за собою дотримання правил дорожнього руху усіма його учасниками.

До речі, таке кольорове рішення укладання бруківки на тротуарах застосовується і в інших містах України, зокрема, в Івано-Франківську.
   
   
Управління ЖКГ Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини