Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:01:48

Прокуратурою предʼявлено позовну заяву щодо встановлення меж об’єкту природно-заповідного фонду гідрологічного заказника місцевого значення "Пирогівський"

11.08.2018   08:53

Прилуцькою місцевою прокуратурою в ході вивчення вимог дотримання природоохоронного законодавства встановлено, що на території Прилуцького району в адміністративних межах Сухополовʼянської сільської ради, розташований гідрологічний заказник місцевого значення «Пирогівський», загальною площею 259 га та охоронною зоною 850 га, створений рішенням Чернігівського облвиконкому від 28.08.1989 № 164, з метою збереження в природному стані болотного масиву, який має важливе значення в регулюванні водного режиму р. Удай та прилеглих територій.

Пирогівська сільська рада Прилуцького району у відповідності з природоохоронним законодавством, несе відповідальність за належний стан і дотримання встановленого заповідного режиму території, але порушуючи вище зазначені норми не виготовили технічну документацію на даний об’єкт природно-заповідного фонду та не встановили в натурі межі заказника.

Відсутність встановлених меж в натурі гідрологічного заказника місцевого значення «Пирогівський» фактично унеможливить збереження у природньому стані рідкісної ділянки заплавних луків багатої різнотрав’ям і лікарськими рослинами, з чисельними заплавними озерами, що є регулятором гідрологічного режиму та рівня ґрунтових вод прилеглих територій, місця зростання рідкісних і лікарських видів рослин та оселення та гніздування численної фауни.

Завдяки принциповій позиції Прилуцької місцевої прокуратури, 07.07.2018 до Чернігівського окружного адміністративного суду скеровано позовну заяву про визнання бездіяльності сільських рад протиправною в частині не виготовлення технічної документації та не встановлення меж гідрологічного заказника, з метою збереження об’єкту природно-заповідного фонду, на підставі якого 16.07.2018 Чернігівським окружним адміністративним судом відкрито провадження.

Прилуцька місцева прокуратура й надалі вживатиме заходи, спрямовані на охорону об’єктів природно-заповідного фонду.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.