Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:17:49

Єдина оперативна диспетчерська "103": зручно як для медиків, так і пацієнтів

10.08.2018   11:38Агенцiя

Минуло три тижні, як в обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф введено в дію єдину оперативну диспетчерську, яка дозволила значно вдосконалити прийом викликів від населення та забезпечила злагодженість оперативних дій між бригадами швидкої допомоги.

Наразі до диспетчерської підключено 12 районів, міста Чернігів, Прилуки та Новгород-Сіверський. Передбачається, що згодом до неї підключать усі райони області.

Читати також: Всі райони області будуть підключені до центральної диспетчерської екстреної медицини до кінця року, — Валерій Куліч

Завдяки роботі даного підрозділу є можливість здійснювати маршрутизацію дзвінків, що направляються на єдину багатоканальну лінію «103». Диспетчер, який приймає виклик, обробляє його і заносить дані в електронну базу. За допомогою GPS визначає автомобіль, що знаходиться найближче від місця виклику, після чого направляє туди бригаду екстреної допомоги. По завершенні виклику бригада інформує диспетчера про результати проведеної роботи.

— Підключення до єдиної диспетчерської у Чернігові міста Прилуки та Прилуцького району не створило жодних незручностей як для жителів регіону, так і для наших бригад екстреної допомоги, — зазначив завідувач відділення екстреної медичної допомоги Прилуцької ЦМЛ Віктор Талалай. — Весь процес відбувся протягом однієї години. Наша диспетчерська була відключена, а чернігівська центральна оперативна служба почала приймати виклики наших пацієнтів. Завдяки злагодженості процесу жителі Прилук навіть і не здогадалися, що телефонують не у Прилуки, а в Чернігів за номером «103». У переддень приєднання до єдиної диспетчерської всі наші бригади отримали планшети і мобільні телефони на дві сім-карти. Таким чином, центральна диспетчерська отримує виклик, передає нам на планшет, де вказано паспортні дані хворого або потерпілого, домашня адреса, контакти. Якщо виникають певні збої із планшетом, користуємося мобільним телефоном. Отже, нашим медикам дуже зручно працювати у тандемі із центральною оперативною диспетчерською.


За інформацією прес-служби Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.