Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:39:48

Як приєднатись до каналізаційної мережі Чернігова. ДОВІДКА

30.07.2018   11:04

Сьогодні людина навчилася цінувати свій комфорт. Недарма вже давно каналізаційну систему називають «зручностями». Хоча по-справжньому зручною вона стала зовсім недавно. Сьогодні чимало мешканців Чернігова мають наміри приєднатися до наявних «зручностей», але, не завжди знають, як це зробити законним порядком. Саме про порядок приєднання до міської каналізації ми і розповімо нижче.

Каналізаційній мережі міста незабаром – 60 років

В Чернігові каналізаційні очисні було введено в експлуатацію лише 57 років тому. За цей час в місті було збудовано понад 300 км каналізаційних мереж і їх довжина постійно збільшується. Але навіть при цьому 18511 абонентів досі не приєднані до центральної каналізації! Не каналізовані будинки є навіть в самому центрі нашого міста. Хоча в центральній частині Чернігова від будь-якого будинку до каналізаційних мереж не більше кількох десятків метрів!

Здебільшого, саме відсутність каналізаційних колекторів і є причиною того, що мешканці приватних будинків користуються вигрібними ямами, а подекуди, порушуючи санітарні норми, відводять свої нечистоти в дощову каналізацію, або, навіть у водойми, що знаходяться поруч з їхніми будівлями.

Будувати каналізаційні колектори та надавати можливість громадянам приєднатися до централізованої каналізаційної мережі міста – одне із завдань міської влади. Будівництво каналізації – справа затратна. Тому, в минулі роки на це фактично не виділялося коштів. Але, ситуація змінюється…

Понад Стрижнем будують каналізацію

Незабаром до міської каналізації зможуть приєднатися мешканці Чернігова, які проживають праворуч та ліворуч від вулиці Героїв Чорнобиля в районі річки Стрижень. Проект будівництва централізованої каналізації по вул. Стрілецька, Алексєєва, Василя Будника, Волонтерів, Добровольців в м. Чернігові реалізовує Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради. Для цього КП «Чернігівводоканал» надало технічні умови та погодило проектну документацію.

Для поліпшення благоустрою та перекриття попадання стічних вод з приватних житлових будинків в річку Стрижень було запроектовано будівництво вуличних і каналізаційних колекторів. Проектом передбачено каналізування вулиць трьома пусковими комплексами:
    1 пусковий комплекс:
вулиці Василя Будника, Алексєєва від колодязя № 31 до колодязя №27 з підключенням в каналізаційний колектор Д=600 мм на розі вулиць Юрія Мезенцева та Партизанської через КНС;
    2 пусковий комплекс:
вулиці Стрілецька, Добровольців;
    3 пусковий комплекс:
вул. Алексєєва від колодязя № 12, Волонтерів з підключенням в каналізаційний колектор Д=600 мм на розі вулиць Юрія Мезенцева та Олени Білевич з заміною ділянки колектору по вулиці Олени Білевич.

Підключення каналізаційних мереж до існуючого каналізаційного колектору по вулиці Юрія Мезенцева можлива після його реконструкції. Діаметр та глибина закладання каналізації прийнята з урахуванням можливої перспективної забудови районів прибережної смуги р. Стрижень. При цьому згідно рельєфу місцевості для першої ділянки передбачено будівництво комплексної каналізаційної насосної станції заглибного типу.

Як приєднатися до міської каналізації

Кожен власник будівлі, який планує приєднатися до міської каналізаційної мережі, а це і та мережа, що будується понад Стрижнем, і та, яка є в наявності, зобов’язаний отримати технічні умови та розробити та погодити проект приєднання.

Для отримання технічних умов власник будинку має надати в КП «Чернігівводоканал» наступний перелік документів:
    Заява;
    Копія документу, що підтверджує право власності на нерухоме майно;
    Копія технічного, або будівельного  паспорту на будинок.

Видача технічних умов для будинків приватного сектору – це платна послуга, яка надається виключно КП «Чернігівводоканал». Станом на 01.08.2018 вартість послуги складає 60,07 грн.

Щодо проектної документації, то власник будівлі може замовити її у будь-якій проектній організації. Також цю послугу надає і КП «Чернігівводоканал». Вартість робочого проекту на підключення до мережі централізованого водовідведення на КП «Чернігівводоканал» становить 485,48 грн.

З питання отримання технічних умов та розробки проектної документації на підключення до мережі централізованого водовідведення звертатися до відділу видачі технічних умов КП «Чернігівводоканал» за адресою: м. Чернігоів, вул. Жабинського,15. Телефон для довідок: 649-107.

Відділ приймає документи та видає технічні умови та проектну документацію:
    кожного  понеділка та середи з 08.00 до 17.00 (перерва з 12.00 до 13.00);
    кожної п’ятниці – з 08.00 до 16.00 (перерва з 12.00 до 13.00).


Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

 

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини